Tento koláč netreba šľahať, nejde doň žiadne vajíčko a chutí vynikajúco. Všetko len zmiešate metličkou a už sa pečie. Nakoniec len prelejeme polevou a vynikajúci dezert je na svete. Recept od mojej vynikajúcej svokry.
Potrebujeme:
250 g múka hladká
250 g múka celozrnná hladká
400 g cukor trstinový škorica
1 ks prášok do perníka
600 ml mlieko
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
250 ml olej
50 g kakao
Na potretie:
podľa chuti džem
Poleva:
100 g čokoláda horká
70 g CERA – stužený tuk
1 PL olej
Postup:
Suroviny všetky spolu vymiešame metličkou a dáme upiecť na plech vystlaný papierom na pečenie. Po upečení horúci potrieme džemom, ja som použila ríbezľový. Po vychladnutí potrieme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme roztopením všetkých surovín nad parou, alebo rozpustením v mikrovlnke.