Keď som skúsila tento recept prvýkrát, rodina mi doslova nedala nedala pokoj a z jednej dávky bola razom hostina pre celú famíliu. Ide o naozaj jednoduchý a rýchly recept na španielsku cuketovú tortilu.
Potrebujeme:
400 g cukety
4 vajcia
1 cibuľa
soľ, korenie podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 veľké paradajka
50 g tvrdého syra
olej na varenie
Postup:
Ošúpte, umyte a nakrájajte cibuľu. Osmažte na rastlinnom oleji, kým nezhnedne.
Cuketu umyte, ošúpte a nastrúhajte na hrubom strúhadle. Nechajte zeleninu chvíľu stáť a potom vytlačte šťavu.
Pridajte polovicu nastrúhanej cukety do cibule a smažte na ohni asi 3-4 minúty. V samostatnej miske rozmiešajte vajíčka s druhou polovicou strúhanej cukety.
Predsmaženú cuketu a cibuľu zmiešame so surovou cuketou, vajíčkami, soľou a korením podľa chuti, dôkladne premiešame a potom nalejte celú zmes späť do horúcej panvice s olejom.
Položte na predsmaženú placku plátky paradajky a strúhaný syr (voliteľné). Znížte teplotu, prikryte pokrievkou a smažte, kým nie je povrch zlatistý. Takáto tortilla sa môže tiež piecť v rúre alebo variť v pomalom hrnci.
A ako prísada sú vynikajúce ošúpané krevety, kuracie mäso alebo len kúsky salámy.