Fantasticky chutný zákusok, ktorý si zamilujete. Okrem dvoch druhov výbornej piškóty si vás získa aj svojou jemnou a krémovou chuťou.
Potrebujeme:
Kokosové cesto:
- 5 vaječných bielkov
- štipka soli
- 5 lyžíc cukru
- 100 gramov kokosu
- 4 polievkové lyžice múky
Kakaové cesto:
- 4 vajcia
- štipka soli
- 4 lyžice cukru
- 2 lyžice múky
- 2 lyžice kakaa
- polovica prášku do pečiva
Náplň:
- 5 žĺtkov
- 100 gramov cukru
- 4 polievkové lyžice múky
- 500 ml mlieka
- vanilková aróma
- 200 g masla izbovej teploty
Na vrch:
- 150 g čokolády
- 50 g masla
- 3 polievkové lyžice mlieka
Postup:
- Z bielkov a soli vymiešajte tuhý sneh. Pridajte cukor, kokos a nakoniec múku. Nalejte na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Predhrievame rúru a pustíme sa do prípravy kakaového cesta.
- Oddeľte žĺtky a bielky. K žĺtkom pridajte soľ a cukor. Nakoniec pridáme múku a kakao. Nalejeme na kokosové cesto.
- Pečieme na 170 stupňov asi 20 minút. Na krém zmiešajte žĺtky s cukrom, múkou a mlieko. Všetko zahrievame na miernom plameni. Takto varíme do zhustnutia.
- Potom hneď odstavíme a zašľaháme do studeného krému maslo. Navrstvite na upečené korpusy a dajte na hodinu do chladničky.
- Na polevu zahrievajte všetky prísady a až budete mať hladkú hmotu, prelejte pripravený dezert a pekne uhlaďte.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: iladies.ro