Ľahké a vynikajúce jedlo s lahodnou chuťou. Môžete ho použiť ako chutnú prílohu k mäsu, ale vynikajúco chutí aj sama o sebe.
Potrebujeme:
500 g menších zemiakov
2 červené papriky
2 strúčiky cesnaku
2 cibule – jednu bielu a jednu červenú
1 menší baklažán
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice olivového oleja
Citrónovú šťavu
Soľ
Korenie
Sušený tymián
Na ozdobu – vetvičku koriadru
Postup:
Zemiaky očistíme (nemusíme šúpať), nakrájame na na štvrtinky a krátko povaríme. Ostatnú zeleninu očistíme a tiež nakrájame – cibuľu na štvrtinky, papriku na pásiky, baklažán aj cesnak na plátky.
Zeleninu preložíme do zapekacej misy vymastenej olivovým olejom, pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov, kým zemiaky nie sú chrumkavé a zlatisté. Pred podávaním pokvapkáme citrónovou šťavou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: lakhafoods