plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zmiešajte sušené mlieko so SALKOM: Tieto guličky sú to najlepšie, čo môžete ponúknuť ako dezert!

Tieto guľôčky si zamilujete - fantastický dezert!

Leží vám v kuchynskej skrinke sušené mlieko a vy neviete, ako ho využiť?

 

 

Pridajte 2 ingrediencie a za 15 minút pripravíte brilantný dezert, ktorý vyzerá ako z dobrej cukrárne.

Jednoduchšie a rýchlejšie to už nemôže byť. Na prípravu tohto lahodného a krásne vyzerajúceho dezertu podľa receptu z portálu mojegotowanie nepotrebujete celú kopu surovín a pol dňa stráveného v kuchyni.

Stačia 3 produkty a 15 minút práce, a efekt poteší každého maškrtníka.

Pozrite sa, ako pripraviť mliečne guľôčky, ktoré sa roztopia v ústach a budete ich robiť znova a znova.

 

 

Čo robiť so sušeným mliekom?

Skombinujte sušené mlieko s kondenzovaným mliekom a škrobom, a vytvoriť rýchle a jednoduché mliečne guľôčky.

 

 

Hoci je tento trojzložkový dezert veľmi jednoduchý na prípravu, vyzerá ako pralinky z tej najlepšej cukrárne a na stole vždy urobí skvelý dojem.

Ako vyrobiť guľky zo sušeného mlieka?

Všetko pôjde hladko, pokiaľ si zapamätáte niekoľko dôležitých pravidiel.

Kukuričný škrob sa musí najskôr opražiť, takže celý recept začneme tak, že ho nasypeme na panvicu a prihrejeme na teplotu asi 90 stupňov.

 

 

Počas tejto doby však treba škrob neustále miešať, aby sa nepripálil.

Po dokončení tohto kroku je zvyšok hračkou, pretože všetko, čo musíte urobiť, je pridať sušené mlieko a kondenzované mlieko do ešte horúceho škrobu a potom všetko veľmi dôkladne premiešať.

 

 

Vznikne tak husté, tvárne cesto, z ktorého sa dajú ľahko formovať chutné guľky.

Pozrite si presné proporcie a vyskúšajte, aké je to chutné.

 

 

Ingrediencie:

180 g kukuričného škrobu

20 g sušeného mlieka

200 ml sladeného kondenzovaného mlieka

Príprava:

Kukuričný škrob opražte nasucho na panvici za stáleho miešania.

 

 

Potom nalejte sušené mlieko do horúceho škrobu a miešajte tak, aby sa ingrediencie spojili.

Nakoniec pridáme sladené kondenzované mlieko a poriadne premiešame.

Keď hmota začne hustnúť a stane sa plastickou, prehnetieme ju rukou.

 

 

Z takto pripraveného cesta tvarujte malé guľky a každú potom obaľte v tenkej vrstve škrobu, aby sa neprilepili na plech alebo nádobu.

Dobrú chuť!

 

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes