plny-hrniec_transparent_negativ.png

Miliónová ŽELÉ ovocná maškrta: Šťavnatá, lahodná a viete ju rýchlo pripraviť – lepší dezert nemajú ani v cukrárni!

Nikto mi neveril, že som tento zákusok pripravila sama!

Dezert z tohto receptu poteší nielen svojou chuťou, ale aj vzhľadom.

 

 

Všetci si budú myslieť, že ho kupujete v cukrárni a nebudú chcieť veriť, že je to domáca výroba.

Pripravte ho svojim hosťom a bude hviezdou každej oslavy.

Postupujte podľa tohto receptu z portálu smakosze.

Tento dezert určite vyskúšajte a vaša rodina bude potešená.

Čo budete potrebovať?

 

 

Suroviny, ktoré sa používajú na prípravu tohto dezertu, môžu byť vďaka jednej zložke prekvapujúce, ale výsledok stojí za to.

Práve vďaka nej tento dezert chutí lahodne.

Nižšie uvádzame zoznam všetkých produktov, ktoré potrebujete.

Ingrediencie:

350 g + 200 g kryštálového cukru

 

 

3 vajcia

400 g hladkej múky

20 g prášku do pečiva

150 ml oleja

120 g špenátových listov

650 ml vody

 

 

4 kiwi

1 kg jabĺk

2 balenia želatíny s príchuťou kiwi

400 g tvarohu

40 g práškovej želatíny

200 g gréckeho jogurtu

práškový cukor

citrónovú šťavu

 

 

Postup:

Umytý špenát dáme do misky. Nalejeme olej a premiešame.

 

 

Do druhej misky rozklepnite vajcia a pridajte 200 gramov kryštálového cukru.

Miešajte pomocou mixéra.

Pridajte múku a prášok do pečiva a znova premiešajte, kým nebude zmes jednotná.

 

 

Za stáleho miešania pridávame po dávkach rozmixovaný špenát.

Obdĺžnikový plech vystelieme papierom na pečenie.

Vylejeme naň cesto a rovnomerne rozotrieme.

Korpus pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 40 minút.

 

 

Upečený korpus rozdelíme na dve vrstvy.

Jednu z nich nechajte v pekáči.

Počas pečenia si pripravíme punč.

Za týmto účelom nalejte do pohára 50 mililitrov vody.

Pridajte lyžičku práškového cukru a vytlačte citrónovú šťavu.

 

 

Zmiešame a punč natrieme na pripravený korpus.

Kiwi a jablká ošúpeme a nakrájame na malé kocky.

 

 

Obe ingrediencie vložte do hrnca.

Nalejte 600 mililitrov vody a priveďte do varu.

Nalejte pripravenú kiwi želatínu a premiešajte.

Potom nalejte do pekáča a rovnomerne rozotrite.

Zakryte želé predtým odrezanou vrstvou korpusu.

 

 

Želatínu rozpustíme v 100 mililitroch teplej vody a premiešame.

Tvaroh si vložíme do misky.

 

 

Nasypeme 150 gramov cukru a pridáme grécky jogurt.

Nalejeme želatínu a všetko dôkladne premiešame, až kým nebude hmota jednotná.

Nalejte do formy a rozložte.

Na dezert položte nakrájané kiwi a je hotový.

Stačí už len nakrájať a podávať.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes