plny-hrniec_transparent_negativ.png

MORAVSKÉ koláče s tvarohom a čučoriedkami budú hitom celej sezóny: Vláčne a mäkučké ako pavučinka!

Šťavnaté, mierne kyslé čučoriedky sa dokonale hodia k jemnému cestu a sladkej mrveničke a vytvárajú jedinečný chuťový kontrast.

Tieto nadýchané tvarohovo-čučoriedkové koláčiky sú kombináciou jemnej chuti a vône.

Šťavnaté, mierne kyslé čučoriedky sa dokonale hodia k jemnému cestu a sladkej mrveničke a vytvárajú jedinečný chuťový kontrast.

Vynikajúci recept na nadýchaný čučoriedkový koláč z youtube kanála Tomasz Strzelczyk/ODDASZFARTUCHA.

Potrebujeme:

Na cesto:

600 g hladkej múky

40 g čerstvého droždia

250 ml mlieka

100 g masla

4 žĺtky

70 g kryštálového cukru

10 g vanilkového cukru

Na tvarohovú plnku:

300 g tvarohu

2 žĺtky

60 g masla

40 g práškového cukru

500 g čučoriedok

1 PL kryštálového cukru

1,5 PL zemiakovej múky

Na mrveničku:

150 g hladkej múky

70 g hnedého cukru

70 g masla

Postup:

Do rajnice na sporáku nalejeme trochu mlieka.

Jemne ho zohrejeme (nesmie byť horúce).

Medzitým rozdrobíme do misky droždie a pridáme lyžicu cukru.

 

 

Nalejeme zohriate mlieko a metličkou vymiešame, aby sa droždie rozpustilo.

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes