plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zistil som, ako z lístkového cesta vykrojiť rýchle šišky: Perfektne sa hodia s plnkou!

Neodolateľné, chrumkavé lístkové cesto plnené šľahačkovým krémom, nutellou a mandľovými lupienkami.

Vznikajúci tip na pohostenie na rodinnej oslave alebo párty, ktorý máte pripravený za chvíľu.

 

 

Vynikajúca alternatíva ku klasickým šiškám z kysnutého cesta.

Jednoduchý recept na chrumkavé potešenie z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes.

Potrebujeme:

350 g lístkového cesta

1 vajce

30 ml mlieka

Na krém:

450 ml smotany na šľahanie

9 g vanilkového cukru

150 g práškového cukru

70 g nutelly

40 g mandľových vločiek

Na koktail:

130 ml espressa

60 ml pomarančovej šťavy

60 g čokoládového sirupu

150 ml mlieka

30 g šľahačky

5 g pomarančovej kôry

Postup:

Lístkové cesto rozprestrieme na stole.

Jemne ho valčekom rozvaľkáme.

 

 

Plastovú fľašu so širokým hrdlom rozrežeme približne v tretine.

Pomocou fľaše vykrojíme z cesta kruhy.

 

 

V strede každého druhého kruhu vykrojíme menší kruh pomocou hrdla fľaše (viď video).

V malej miske vidličkou rozšľaháme vajce.

 

 

Vykrojené cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Okraje potrieme vajíčkom a položíme cesto s vykrojeným kruhom v strede.

 

 

Vrch cesta potrieme mliekom a plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 12 minút pri teplote 170°C.

 

 

Espresso nalejeme do formy na výrobu kociek ľadu.

Vložíme na hodinu do mrazničky.

 

Zamrazené kocky espressa vložíme do nádoby od mixéra.

Pridáme šťavu z pomaranča.

 

Nakoniec pridáme čokoládový sirup a dôkladne rozšľaháme.

Koktail prelejeme do pohára, pridáme mlieko, šľahačku a nastrúhanú pomarančovú kôru.

 

 

Do hlbokej misky nalejeme smotanu.

Pridáme vanilkový a práškový cukor a mixérom vyšľaháme.

 

 

Šľahačkový krém vložíme do cukrárskeho vrecka.

Na panvici do zlatista osmažíme mandľové lupienky.

 

 

Do stredu cesta nanesieme šľahačku.

Vrch ozdobíme nutellou, mandľovými lupienkami, práškovým cukrom a spolu s lahodným kokteilom môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes