Nedávno som pripravoval večeru z bravčového karé a zemiakov.
Suroviny sa spolu upečú v rúre a každý si vychutná chuť lahodného kastróla.
Rozhodne vám odporúčame tento recept, ktorý je kulinárskym hitom.
Unikátny recept na zapekané bravčové mäso so zemiakmi z portálu smakosze.
Väčšinou som z bravčového karé pripravoval rezne, ale to sa zmenilo. Je to všetko vďaka receptu, ktorý som dostal.
Jedlo je jednoduché na prípravu a výsledok je prekvapujúco lahodný.
Vďaka tomuto receptu pripravíte plátky bravčového karé so strúhanými zemiakmi.
Nakoniec pridáte chutnú omáčku a pokrm vložíte do rúry.
Šťavnaté mäso a mäkké zemiaky s výraznou omáčkou určite oslovia každého.
Na prípravu kastróla potrebujeme:
500 g bravčového karé
5 zemiakov
4 PL kyslej smotany
2 PL prírodného jogurtu
soľ
mleté čierne korenie
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
1 ČL horčice
100 g tvrdého syra
Postup:
Bravčové karé nakrájame na plátky a jemne naklepeme. Posypeme soľou a čiernym korením.
Zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle.
Nastrúhané zemiaky uložíme do zapekacej misy.
Poukladáme na ne nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak.
Na vrch položíme bravčové plátky. Potom do misky nastrúhame syr.
Pridáme smotanu, jogurt a horčicu, prísady dôkladne premiešame.
Omáčkou potrieme plátky bravčového karé. Formu prekryjeme alobalom.
Potom formu vložíme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme 60 minút.
Po upečení môžeme kastról posypať kôprom a ihneď servírovať.
Mäso je nádherne šťavnaté a jemné ingrediencie v dokonalej omáčke sa jednoducho rozplývajú v ústach.
Táto večera je nielen chutná, ale aj poriadne sýta.
Po zjedení tohto pokrmu nebude nikto hladný.
Rozhodne vám odporúčame tento recept, vďaka ktorému si môžete pripraviť výživnú večeru.
Pripravíte ju ľahko, ale jedlo musí stráviť hodinu v rúre.
Tip redakcie:
Existuje viacero spôsobov, ako vylepšiť recept na zapekané karé so zemiakmi:
1. Marináda
Mäso pred pečením namarinujte v zmesi olivového oleja, cesnaku, byliniek (rozmarín, tymian) a korenia (soľ, čierne korenie, paprika). Môžete pridať aj šťavu z citróna alebo limetky pre extra chuť. Marináda dodá mäsu chuť a šťavnatosť.
2. Zemiaky
Zemiaky môžete okrem strúhania nakrájať na rôzne tvary, napríklad na kocky, plátky alebo hranolky. Pred pečením ich môžete obvariť, aby boli mäkšie. Pre extra chuť ich môžete pridať do marinády alebo ich posypať korením a bylinkami.
3. Ostatné prísady
Do zapekaného karé môžete pridať aj inú zeleninu, napríklad papriku, plátky paradajok, mrkvu alebo cuketu. Pre extra chuť môžete experimentovať s druhmi syra (napríklad eidam, údený syr, čedar, mozzarella). Tiež môžete pridať klobásu alebo slaninu. Zapečené karé môžete zaliať smotanou alebo vývarom.
Prajeme vám dobrú chuť!