Rýchla a jednoduchá večera s francúzskym šmrncom. Vyskúšajte skvelé spojenie zemiakov, smotany, syra a šťavnatého kuracie mäsa. Samozrejme, nesmie chýbať cibuľka a voňavý cesnak.
Potrebujeme:
600 g zemiakov
150 g cibule
500 g kuracích pŕs
250 g tvrdého syra
3-4 strúčiky cesnaku
300 ml kyslej smotany
2 lyžice majonézy
Soľ , čierne mleté korenie, prípadne iné korenia podľa chuti
Postup:
Kuracie mäso nakrájame na tenké plátky. V miske zmiešame majonézu, nakrájaný cesnak, soľ,korenie a pridáme kuracie mäso. Premiešame a necháme marinovať cca 30 minút.
V miske zmiešame kyslú smotanu so soľou a korením podľa chuti.
Cibuľu nakrájame na tenké krúžky a syr nastrúhame. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na tenké plátky.
Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú vymstíme maslom. Na dno uložíme cibuľu, potom plátky zemiakov a na zemiaky navrstvíme smotanu. Potom pokračujeme vrstvou mäsa a nakoniec posypeme syrom.
Vrstvy opakujeme, kým neminieme všetky ingrediencie. Poslednú vrstvu tvorí syr. Misu vložíme do vyhriatej rúry. Pečie pri teplote 200 stupňov približne 45 minút.
zdroj: vk