Polievková lyžica tejto zeleninovej zmesi môže byť základom lahodnej polievky, prívarku a mnohých ďalších jedál.
Keďže zeleninu konzervujeme soľou, zvládne ju jednoducho každý.
Táto zmes na rozdiel od kupovanej vegety neobsahuje škodlivé prísady.
Preto je ideálne používať ju na bežné varenie.
Potrebujeme:
500 g paradajok
500 g mrkvy
300 g zelenej petržlenovej vňate
500 g cibule
500 g papriky
500 g soli
Postup:
Pripravíme si všetku zeleninu.
Mrkvu očistíme a nastrúhame.
Cibuľu nakrájame nadrobno.
Papriku zbavíme semienok a tiež nakrájame na malé kocky.
Paradajky vložíme na minútu do horúcej vody, aby sa ľahšie ošúpali.
Ošúpeme a potom ich nakrájame na malé kúsky.
Nasekáme zelenú petržlenovú vňať.
Pripravené suroviny dáme do misky.
Osolíme a premiešame.
Ak je soľ veľmi jemná, použite len 400 g.
Po 10 minútach môžete zeleninu vložiť do zaváracích pohárov.
Potom ich zavrieť a položiť na policu tam, kde je chladnejšie.
Zelenina je konzervovaná soľou, takže vydrží dlho.
Môžete hneď použiť napríklad na výbornú domácu polievku.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)