Zdravý a veľmi chutný dezert, ktorý si môžete dopriať pokojne aj na diéte.
Jeho základom sú len tri prísady, pričom každá je zdravá aj sama o sebe a spolu tvoria dokonalé spojenie pre váš dnešný dezert.
Výborný recept sme našli na youtube.
Okrem toho, že si na ňom s rodinou výborne pochutnáte, tu sú aj zdravotné výhody hlavnej prísady – ovsených vločiek:
-prospieva tráveniu,
-prospieva zraku (obsahujú luteín),
-obsahuje množstvo živín,
-stimuluje metabolizmus (ideálna voľba na raňajky),
-obsahuje vitamíny skupiny B, železo, vápnik a fosfor,
-optimalizuje činnosť tenkého čreva,
-zasýti a energiu uvoľňuje postupne, pomôže vám schudnúť zdravo,
-znižujú riziko srdcovo-cievnych chorôb, posilňujú srdce a cievy,
-tlmí zvýšenú činnosť štítnej žľazy,
-znižuje cholesterol,
-prevencia cukrovky, stabilizuje hladinu cukru v krvi,
-nápomocné ak beriete antibiotiká, najmä vďaka vitamínom skupiny B,
-zlepšuje spánok,
-zmierňuje stres a únavu,
-prevencia rakoviny tráviaceho traktu.
Potrebujeme:
170 g tmavej kvalitnej čokolády
375 ml kokosového mlieka
2¾ šálky (220 g) ovsených vločiek
Postup:
Okrúhlu formu na pečenie s priemerom 18 cm vymastíme maslom.
Dno vyložíme papierom na pečenie a tiež natrieme maslom. Odložíme bokom.
Čokoládu nasekáme nadrobno.
V malom hrnci privedieme k varu kokosové mlieko.
Pridáme nasekanú čokoládu a varíme a miešame spolu asi 2 minút, kým sa zmes perfektne prepojí a je úplne hladká.
Teraz do zmesi pridáme ovsené vločky.
Všetko dôkladne premiešame, aby sa hmota prepojila.
Cesto nalejte do formy.
Dobre uhladíme pomocou lyžice alebo varešky.
Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu a potom chladte najmenej 4 hodiny, alebo kým nie dezert dostatočne stuhnutý.
Podávame s bielym jogurtom alebo čerstvým ovocím.
Ak chcete, môžete ozdobiť orechmi alebo posypať kokosom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: