plny-hrniec_transparent_negativ.png

Šálkový zákusok pre lenivých: Takéto recepty milujem – 3 poschodia a žiadna robota, celá naša rodina ho doslova zbožňuje!

Výsledok je vždy perfektný! :-)

Perfektný recept z časopisu, pod názvom „Zákusok lenivej gazdinky“, dá sa upraviť ako len chcete – krém pokojne môžete skúsiť aj iný a šľahačku môžete celkom vynechať.

 

 

Je to na vás. Výsledok je vždy perfektný! :-)

Potrebujeme:

Cesto (1 šálka = 200 ml):

1 vajce,

1 šálka kr cukru,

1 šálka mletých orechov,

1 šálka mlieka,

½ šálky oleja,

1 šálka polohrubej múky,

1 balenie prášku do pečiva,

1 balenie vanilkového cukru.

náplň:

 

 

2 balenia vanilkového pudingu,

600 ml mlieka,

5 lyžíc cukru,

150 g masla.

Na vrch: šľahačka

Postup:

Začneme cestom.

 

 

Všetky prísady zmiešame v miske. Postupujeme tak že najskôr vymiešame vajce s cukrom.

Potom pridáme tekuté a nakoniec sypké prísady.  (Poznámka: Pre tých, ktorí uprednostňujú menej cukru na sladké, jednoducho znížte množstvo cukru)

Pripravíme plech s rozmermi 20 x 30 cm, vymastíme olejom a nalejeme cesto.

 

 

Cesto  pečieme na 180 minút v predhriatej rúre po dobu 25 minút.

Cesto sa vyberie z rúry a ochladí sa.

Pripravíme krém:

 

 

zmiešame mlieko s cukrom a pudinkovým práškom a potom klasicky uvaríme hustý puding.

Nechce sa vám vám variť?

Nevadí – vymeňte klasický puding za puding bez varenia.

Maslo našľaháme a vmiešame do ochladeného pudingu (v prípade pudingu bez varenia môžeme vmiešať hneď).

 

 

Na vrch, môžete natrieť šľahačku, prípadne len posypte čokoládou alebo orechmi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes