Perfektný recept z časopisu, pod názvom „Zákusok lenivej gazdinky“, dá sa upraviť ako len chcete – krém pokojne môžete skúsiť aj iný a šľahačku môžete celkom vynechať.
Je to na vás. Výsledok je vždy perfektný! :-)
Potrebujeme:
Cesto (1 šálka = 200 ml):
1 vajce,
1 šálka kr cukru,
1 šálka mletých orechov,
1 šálka mlieka,
½ šálky oleja,
1 šálka polohrubej múky,
1 balenie prášku do pečiva,
1 balenie vanilkového cukru.
náplň:
2 balenia vanilkového pudingu,
600 ml mlieka,
5 lyžíc cukru,
150 g masla.
Na vrch: šľahačka
Postup:
Začneme cestom.
Všetky prísady zmiešame v miske. Postupujeme tak že najskôr vymiešame vajce s cukrom.
Potom pridáme tekuté a nakoniec sypké prísady. (Poznámka: Pre tých, ktorí uprednostňujú menej cukru na sladké, jednoducho znížte množstvo cukru)
Pripravíme plech s rozmermi 20 x 30 cm, vymastíme olejom a nalejeme cesto.
Cesto pečieme na 180 minút v predhriatej rúre po dobu 25 minút.
Cesto sa vyberie z rúry a ochladí sa.
Pripravíme krém:
zmiešame mlieko s cukrom a pudinkovým práškom a potom klasicky uvaríme hustý puding.
Nechce sa vám vám variť?
Nevadí – vymeňte klasický puding za puding bez varenia.
Maslo našľaháme a vmiešame do ochladeného pudingu (v prípade pudingu bez varenia môžeme vmiešať hneď).
Na vrch, môžete natrieť šľahačku, prípadne len posypte čokoládou alebo orechmi.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)