Výsledok vášho snaženia v kuchyni môže niekedy závisieť od drobných detailov.
Aj jednoduchý trik dokáže posunúť vaše jedlá na vyššiu úroveň.
Vďaka tejto rade bude vaše jedlo chutiť ešte lepšie.
Postupujte podľa odporúčaní z YouTube kanála Chef 1A a nebudete ľutovať.
Potrebujeme:
3 paradajky
1/2 cibule
4 klinčeky
2 strúčiky cesnaku
60 ml vody
1 PL masla
1 ČL soli
štipku čierneho mletého korenia
1 pohár hladkej múky
1 ČL červenej mletej papriky
1 ČL soli
1 ČL sušeného cesnaku
1 vajce
50 ml mlieka
kuracie prsia
80 ml smotany
150 g cestovín
strúhanku
olej
Postup:
Do mixéra vložíme nakrájané paradajky, polovicu pokrájanej cibule a pridáme klinčeky.
Potom vložíme ošúpaný cesnak, zalejeme vodou a rozmixujeme.
Mixujeme na maximálnej rýchlosti asi 2 minúty.
Na rozhorúčenú panvicu si vložíme lyžicu masla a necháme ho rozpustiť.
Teraz na panvicu precedíme rozmixovanú zmes.
Pridáme lyžičku soli, štipku mletého korenia a miešame.
Omáčku necháme zredukovať na polovicu.
Medzitým si nasypeme do samostatnej nádoby hladkú múku.
Zmiešame ju so soľou a červenou mletou paprikou.
Následne pridáme vajce, mlieko a vymiešame.
Musí nám vzniknúť hladká hmota bez hrudiek.
Kuracie prsia si vložíme do tejto zmesi a necháme namočené niekoľko minút, aby absorbovali čo najviac chuti.
Do omáčky na panvici primiešajte smotanu a následne vložte uvarené cestoviny.
Kuracie prsia si teraz vyberieme z marinády, obalíme v strúhanke a vložíme do rozhorúčeného oleja.
Ešte predtým však použite tento TRIK!
Do oleja vložte jednu umytú a osušenú vaječnú škrupinu.
Vďaka tomu sa olej nepripáli.
Keď je strúhanka z oboch strán zlatistá, kurací rezeň vyberieme.
Položte na papierovú utierku, aby mohol prebytočný olej vsiaknuť.
Následne môžete všetko spolu servírovať.
Celý recept si môžete pozrieť v priloženom videu.
Dobrú chuť!