plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vyskúšajte toto cesto Z POHÁRA a chlieb si už nikdy nekúpite: Neskutočne jemné a vláčne !

Najchutnejší domáci chlieb pripravený netradičným spôsobom, ktorý sa rozplýva na jazyku.

Nepoznám nič krajšie, ako neodolateľnú vôňu čerstvo upečeného domáceho chleba.

 

 

Výnimočný recept na nadýchaný domáci chlieb z youtube kanál Cookrate – Dough Recipes.

Potrebujeme:

375 ml teplej vody

5 g soli

7 g sušeného droždia

5 g kryštálového cukru

120 g + 360 g hladkej múky

Na nátierku:

200 g smotanového syra

3 strúčiky cesnaku

8 g provensálskych byliniek

Postup:

Do uzatvárateľného pohára nalejeme teplú vodu.

Pridáme soľ, droždie a metličkou vymiešame.

 

 

Pohár uzavrieme a 10 minút necháme odpočívať.

Po uplynutí doby pridáme cukor a zamiešame.

 

 

Potom pridáme 120 g múky a dôkladne premiešame.

Pohár uzavrieme a necháme 20 minút kysnúť.

 

 

Kvások prelejeme do hlbokej misy.

Nasypeme múku a rukou vymiesime.

 

 

Z cesta vytvarujeme guľu, v miske prekryjeme utierkou a necháme kysnúť 40 minút.

Po uplynutí doby cesto preložíme na pomúčený stôl, vymiesime a vytvarujeme guľu.

 

 

Drôtenú formu na chlieb vystelieme papierom na pečenie.

Vložíme cesto.

 

 

V strede cesta urobíme zárez nožom a posypeme múkou.

Cesto prekryjeme utierkou a necháme 15 minút odpočívať.

 

 

Chlieb vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.

 

 

Do misky so smotanovým syrom pretlačíme cesnak.

Pridáme bylinky a vidličkou premiešame.

 

 

Chlieb servírujeme s lahodnou nátierkou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes