Famózny čokoládovo-krémový dezert v mise, ktorý vám vyrazí dych.
Táto delikatesa sa výborne hodí na rodinné oslavy a pohostenie vašich najbližších.
Rýchly a nenáročný recept na krémový dezert z youtube kanála Mening Oshxonam.
Potrebujeme:
2 vajcia
štipku soli
40 g kryštálového cukru
15 g masla alebo rastlinného oleja
35 g hladkej múky
10 g kakaa
4 g prášku do pečiva
Na krém:
200 g mascarpone alebo iného smotanového syra
250 ml smotany na šľahanie
kondenzované mlieko sladené podľa chuti
Na medzivrstvu:
uvarené kondenzované mlieko (karamelové Salko)
Na polevu:
100 g čokolády
40 ml rastlinného oleja
100 g arašidov
Postup:
Do hlbokej misy pridáme vajcia.
Nasypeme štipku soli, cukor a mixérom vyšľaháme.
Pridáme zmäknuté maslo a opäť prešľaháme.
Do zmesi cez sitko preosejeme múku s práškom do pečiva a kakaom.
Metličkou dôkladne premiešame.
Cesto prelejeme do sklenenej misy na pečenie.
Misu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15 minút pri teplote 180°C.
Po upečení cesto rozdrobíme rukami.
Do samostatnej misy pridáme smotanový syr.
Nalejeme smotanu, pridáme kondenzované mlieko a mixérom vyšľaháme krém.
Rozdrvené cesto rozdelíme na polovicu do dvoch mís.
V jednej miske cesto potlačíme rukou a nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka vrstvu vareného kondenzovaného mlieka.
Potom nanesieme vrstvu smotanového krému a rovnomerne ho rozotrieme.
Nasypeme cesto a pridáme vrstvu kondenzovaného mlieka.
Opäť nanesieme vrstvu smotanového krému a rozotrieme.
Do menšej misky nalámeme čokoládu a nalejeme olej.
Čokoládu roztopíme a dobre premiešame.
Pridáme nasekané arašidy a lyžičkou zamiešame.
Čokoládovú polevu nanesieme na vrch dezertu a vložíme na dve hodiny do chladničky.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: