plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dezert, ktorý môžete pripravovať aj každý deň: Neuveriteľne chutné a jednoduché!

Famózny čokoládovo-krémový dezert v mise, ktorý vám vyrazí dych.

Táto delikatesa sa výborne hodí na rodinné oslavy a pohostenie vašich najbližších.

 

 

Rýchly a nenáročný recept na krémový dezert z youtube kanála Mening Oshxonam.

Potrebujeme:

2 vajcia

štipku soli

40 g kryštálového cukru

15 g masla alebo rastlinného oleja

35 g hladkej múky

10 g kakaa

4 g prášku do pečiva

Na krém:

200 g mascarpone alebo iného smotanového syra

250 ml smotany na šľahanie

kondenzované mlieko sladené podľa chuti

Na medzivrstvu:

uvarené kondenzované mlieko (karamelové Salko)

Na polevu:

100 g čokolády

40 ml rastlinného oleja

100 g arašidov

Postup:

Do hlbokej misy pridáme vajcia.

Nasypeme štipku soli, cukor a mixérom vyšľaháme.

 

 

Pridáme zmäknuté maslo a opäť prešľaháme.

Do zmesi cez sitko preosejeme múku s práškom do pečiva a kakaom.

 

 

Metličkou dôkladne premiešame.

Cesto prelejeme do sklenenej misy na pečenie.

 

 

Misu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15 minút pri teplote 180°C.

Po upečení cesto rozdrobíme rukami.

 

 

Do samostatnej misy pridáme smotanový syr.

Nalejeme smotanu, pridáme kondenzované mlieko a mixérom vyšľaháme krém.

 

 

Rozdrvené cesto rozdelíme na polovicu do dvoch mís.

V jednej miske cesto potlačíme rukou a nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka vrstvu vareného kondenzovaného mlieka.

 

 

Potom nanesieme vrstvu smotanového krému a rovnomerne ho rozotrieme.

Nasypeme cesto a pridáme vrstvu kondenzovaného mlieka.

 

 

Opäť nanesieme vrstvu smotanového krému a rozotrieme.

Do menšej misky nalámeme čokoládu a nalejeme olej.

 

 

Čokoládu roztopíme a dobre premiešame.

Pridáme nasekané arašidy a lyžičkou zamiešame.

 

 

Čokoládovú polevu nanesieme na vrch dezertu a vložíme na dve hodiny do chladničky.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unspash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes