Nadýchaný dezert pripravený z pár jednoduchých ingrediencií, ktorý vám spestrí sviatočný stôl.
U nás si na ňom pochutnávame aj vo všedný deň.
Úžasný recept na lahodný krémový dezert z youtube kanála Ricette dolci.
Potrebujeme:
1 rolku lístkového cesta
Na krém:
250 ml mlieka
2 žĺtky
citrónovú kôru
90 g kryštálového cukru
20 g kukuričného škrobu (2 PL)
200 ml smotany na šľahanie
Postup:
Do rajnice pridáme žĺtky.
Potom pridáme cukor a metličkou vymiešame.
Pridáme škrob.
Nastrúhame citrónovú kôru a zamiešame.
Do zmesi nalejeme mlieko a premiešame.
Potom rajnicu premiestnime na sporák, privedieme do varu a miešame, kým nevznikne krém.
Krém vložíme do misky, prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Lístkové cesto prekrojíme na polovicu a jednu polovicu nakrájame na 15 štvorcov.
Do druhej polovice cesta spravíme vidličkou dierky.
Cesto aj s papierom preložíme na plech, vložíme do rúry a necháme piecť 20 minút pri teplote 180°C.
Do misky nalejeme smotanu a mixérom vyšľaháme krém.
Krém rozdelíme na dve časti a jednu časť vložíme do cukrárskeho vrecka.
Vychladnutý puding vložíme do misky so smotanovým krémom a mixérom zašľaháme.
Pudingový krém nanesieme na plát cesta a rovnomerne rozotrieme.
Na vrch nanesieme pomocou vrecka smotanový krém.
A potom naukladáme štvorce z upečeného cesta.
Dezert vložíme na 30 minút do chladničky.
Potom posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod:
https://youtu.be/dFAfLQ1lsVM