plny-hrniec_transparent_negativ.png

Veľmi chutná čerešňová torta s pudingovým krémom: Na cesto treba len 3 prísady, je to jednoduchšie ako nepečené dezerty!

Recept na veľmi chutnú a osviežujúcu tortu s čerešňami odporúčam vyskúšať.

 

 

Je naozaj veľmi jednoduchá na prípravu – dokonca ju zvládnete ľahšie ako nepečené dezerty.

Táto dobrota je výbornou voľbou ako zužitkovať práve dozrievajúce čerešne.

Samozrejme, môžete ju skúsiť aj s iným ovocím, ale nám kombinácia čerešní a krému z kysnej smotany zachutila najaviac.

 

Potrebujeme:

Na základ:

3 vajcia

3 lyžice cukru

3 kopcovité lyžice hl. múky

Krém:

 

 

2 bal. vanilkového pudingového prášku

900 ml mlieka

1 tégik kyslej smotany

vanilková aróma, cukor

Na čerešňovú vrstvu:

1 pohár čerešní – čerstvých alebo zaváraných scedených odkvapkaných

2-3 dl smotany na šľahanie + stužovač

Na ozdobu:

Šľahačku

Kúsky čokolády

Čerešne

Postup:

Základom je dobre vyšľahať vajcia.

 

 

Šľaháme do peny a pridáme cukor.

Vyšľaháme svetlú penistú hmotu (keďže do cesta nejde prášok do pečiva, ani sa neoddeľujú bielky a žĺtky, tento krok je obzvlášť dôležitý).

Nakoniec postupne vmiešame preosiatu múku.

 

 

Opatrne vymiešame jednotné cesto, tak aby si zachovalo čo naj-vzdušnejšiu konzistenciu.

Cesto navrstvíme do formy s priemerom 28 cm – vymastenej, múkou vysypanej alebo vystlanej papierom na pečenie.

 

 

Upečený korpus necháme vychladnúť (korpus nebude vysoký, ale napriek tomu bude veľmi chutný a lahodný).

Krém:

Na krém si uvaríme ako klasicky puding z mlieka, cukru a pudingových práškov.

Do vychaldnutého pudingu vmiešame smotanu.

 

 

Na korpus uložíme čerešne, navrstvíme puding a nakoniec potrieme šľahačkou.

Podávame vychaldené.

Torta je výborná!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes