plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasný tvarohový koláč ku káve: Neprekonateľná piškóta dvoch farieb a úžasný krém – lepší dezert nepoznám!

Tento koláčik je fantastický, krémový a naozaj veľmi lahodný. Určite skúste.

Hľadáte lahodný a jednoduchý dezert, ktorý ohúri vašich hostí? Tento dvojfarebný tvarohový koláč je presne to, čo potrebujete!

 

 

Kombinácia vláčneho cesta a krémového tvarohového krému v dvoch farbách je neodolateľná a zaručene vám prinesie pochvalu.

Tento koláč je nielen chutný, ale aj jednoduchý na prípravu. Cesto sa skladá z dvoch častí – svetlej a tmavej – ktoré sa po upečení spoja do krásneho mramorovaného efektu.

Koláč je ideálny na servírovanie ku káve alebo čaju, ale môže sa podávať aj ako dezert po obede alebo večeri. Určite si ho zamilujú deti aj dospelí!

Tento koláčik je fantastický, krémový a naozaj veľmi lahodný. Určite skúste.

Potrebujeme:

 

 

cesto:

2 vajcia

1 hrnček cukor krupica

1/2 hrnčeka oleja

2 hrnčeky hladkej múky

1 prášok do pečiva

1 vanilkový cukor

1 hrnček mlieka

kakao

2 ČL rozpustnej kávy

krém:

1/2 mlieka

2 vanilkové pudingy

cukor podľa chuti

2 tvarohy

rum podľa chuti

1/2 masla

poleva:

2 kyslé smotany

1 čokoláda na varenie

Postup:

Cesto:

Všetko zmiešame dohromady.

 

 

Polovicu cesta vylejeme na vymastený vysypaný plech a do druhej polovice pridáme kakao a kávu a nalejeme na svetlé cesto.

Upečieme pri teplote 180 stupňov asi po dobu 20 minút – otestujeme špáradlom.

Krém:

V mlieku klasicky uvaríme puding s cukrom a ešte do horúceho zašľaháme maslo.

Potom pridáme tvarohy a rum a ešte našľaháme.

 

 

Krém nanesieme na vychladnuté cesto.

Poleva: Rozpustíme čokoládu a potom do nej vmiešame obe kyslé smotany.

Nanesieme na krém.

Dáme vychladiť do chladničky.

Môžeme posypať strúhanou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: facebook

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes