Príprava je mimoriadne jednoduchá, piškóta je taká jemná, že sa jednoducho roztopí v ústach!
Uložte si recept na tento vynikajúci koláč!
Potrebujeme:
5 vajec
200 g kr. cukru
250 g masla
350 g polohrubej múky (v origináli je použitá hladká múka, ja som dala polohrubú)
1 bal. prášku do pečiva
asi 1 kg jabĺk
Na posypanie:
Práškový cukor
Postup:
Roztopte maslo.
Nechajte ho vychladnúť.
Zmiešajte rozpustené maslo s mliekom.
Očistite jablká a šupky.
Rozdeľte ich na štvrtiny a potom nakrájajte každú štvrtinu jablka na tenké plátky.
Vyšľahajte vajcia a cukor, kým sa cukor úplne nerozpustí.
Pridajte rozpustené a ochladené rozpustené maslo s mliekom.
Rozmiešajte.
Postupne pridajte (v 2 dávkach) preosiatu múka s práškom do pečiva. Miešajte, kým zmes nebude hladká.
Do cesta pridajte aj jablká.
Dobre premiešajte.
Cesto rovnomerne navrstvite na štandardný plech na pečenie.
Plech môže byť naolejovaný alebo vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme v predhriatej rúre 45 – 50 minút pri 180 ° C.
Skontrolujeme, či je koláč pripravený pomocou špáradla.
Nechajte vychladnúť.
Potom ju nakrájajte na štvorčeky a podávajte!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: