Pripravte si doma najlepší kurací kebab s najlahodnejšou omáčkou.
U nás doma ho pripravujem už roky, keďže sme veľkými milovníkmi tohto chutného pokrmu.
Najlepší recept na lahodný kurací kebab z youtube kanála مطبخنا اليمني Our Yemeni Kitchen.
Potrebujeme:
1 kg mletého kuracieho mäsa
180 g cibule
60 g papriky
20 g petržlenovej vňate
20 g cesnaku
25 g strúhanky
soľ
1 PL mletej červenej papriky
1 PL čili vločiek
1 PL mletej rasce
1 ČL mletého čierneho korenia
Na omáčku:
rastlinný olej
100 g cibule
100 g papriky
10 g cesnaku
200 g paradajok
feferónky (voliteľné)
1 PL paradajkového pretlaku
soľ
1 šálku vody
1/4 šálky octu
Postup:
Do hlbokej misy pridáme mleté kuracie mäso.
Pridáme najemno nasekanú cibuľu.
Potom pridáme najemno nasekanú červenú papriku.
Ďalej do zmesi pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Pridáme nasekaný cesnak a strúhanku.
Nasypeme soľ podľa chuti a zmes korenia: mletú papriku, čili vločky, rascu a čierne korenie.
Rukou všetko premiešame.
Namočíme si ruky, vytvarujeme kebab a napichneme ho na paličku.
Hotové kebaby naukladáme na podložku a vložíme na 30 minút do chladničky.
V hrnci zohrejeme olej.
Pridáme nakrájanú cibuľu a papriku.
Ďalej pridáme cesnakové strúčiky a nakrájanú paradajku.
Pridáme feferónky (voliteľné) a paradajkový pretlak.
Posypeme soľou a počas miešania varíme na vysokej teplote 5 minút.
Nalejeme šálku vody, zamiešame, prekryjeme pokrievkou a varíme 20 minút na miernom ohni.
Nalejeme ocot a premiešame.
Zeleninu rozšľaháme pomocou tyčového mixéra a vzniknutú omáčku prelejeme do misky.
Na panvici zohrejeme rastlinný olej.
Poukladáme kebab a na strednom ohni osmažíme do zlatista zo všetkých strán.
Kebab servírujeme s krémovou omáčkou a ryžou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod:
https://youtu.be/teJPIP0DT1U