plny-hrniec_transparent_negativ.png

Už roky varím sviatočnú kapustnicu podľa tohto receptu: Hostia sú do nej zbláznení, a to aj LEN vďaka tejto JEDNEJ prísade!

Premýšľali ste už, čo budete jesť na sviatky?

 

 

Kapustnicu budem podávať s prídavkom, vďaka ktorému budete toto jedlo ešte chutnejšie.

Moji hostia milujú túto kapustnicu a vždy jej chcú viac.

Výnimočný recept na neodolateľnú kapustnicu z portálu smakosze.

Sviatok všetkých svätých je vhodný na zamyslenie a rodinné stretnutia.

Po návšteve cintorínov príde vhod zjesť niečo teplé a upokojujúce.

 

 

Najmä preto, že počasie nám v ten deň nepraje.

Môžeme očakávať chladné počasie, takže teplé jedlo nám príde vhod.

Na tento sviatok pripravím kapustnicu, ktorá je taká chutná, že vždy poteší mojich blízkych a hostí.

 

 

Je to vďaka aromatickému prídavku, ktorý určuje chuť tohto sviatočného jedla.

Do kapustnice pridám odkôstkované slivky osmažené na masle.

Rozhodne všetkým odporúčame náš recept na najchutnejšiu kapustnicu.

 

Na prípravu sviatočnej kapustnice potrebujeme:

2 kg kyslej kapusty

1 kg bielej kapusty

50 g sušených húb

2 cibule

700 g bravčového pliecka

500 g údenej slaniny

500 g  klobásy

 

 

200 ml suchého červeného vína

200 g odkôstkovaných sliviek

maslo

200 g paradajkovej pasty

soľ

zrnká čierneho korenia

nové korenie

4 bobkové listy

Postup:

Kapustu nakrájame a pridáme do hrnca, pridáme nakrájanú kyslú kapustu.

Ďalej pridáme namočené hríby a trochu korenia.

Kapustu naukladáme vo vrstvách s korením a zalejeme vodou z namáčania húb, nakrájame cibuľu a potom nakrájame aj slaninu.

 

 

Nakoniec nakrájame klobásu a pliecko.

Do hrnca nalejeme olej a pridáme slaninu.

Potom pridáme klobásu a pliecko.

Nakoniec pridáme cibuľu a všetko premiešame.

Opečieme a podlejeme vínom.

Prikryjeme a mäso dusíme do mäkka.

 

 

Kapustu v hrnci by sme mali variť aspoň dve hodiny.

Vykôstkované slivky osmažíme na masle.

Tie dodajú kapustnici jedinečnú chuť.

Do hrnca pridáme paradajkový pretlak a osmažené slivky.

Všetko dôkladne premiešame.

Pridáme klobásu, mäso a slaninu.

 

 

Zalejeme vodou, v ktorej sme varili mäso.

Všetko varíme, kým nie je mäso mäkké.

Po uvarení môžeme kapustnicu podávať s chlebom alebo zemiakmi.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes