Výborný nápad, ako pripraviť obľúbenú pochúťku – zemiakové placky trochu inak. Vyskúšajte ich tentokrát na ukrajinský spôsob a máte perfektný a sýty obed pre celú rodinu.
Potrebujeme:
8 stredne veľkých zemiakov
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
1 vajíčko
2-3 polievkové lyžice múky
soľ
korenie podľa chuti
Plnka: mleté mäso, soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Na jemnom strúhadle nastrúhame zemiaky, cesnak a cibuľu – premiešme.
Pridáme soľ, korenie, vajce a múku – vymiešame jednotné cesto.
Mleté mäso ochutíme soľou a korením.
Na panvicu dáme olej, pekne rozpálime, dáme lyžičku nastrúhaných zemiakov, vyformujeme do podoby placky, na to dáme mleté mäso, urobíme neveľkú placku, prikryjeme zase lyžičkou zemiakov.
Pečieme z oboch strán dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)