Predstavujeme vám fantastický recept na neskutočnú sladkú delikatesu.
Recept som skúšala ako dezert po nedeľnom obede a deti ho odvtedy žiadajú takmer každý deň.
Výborný recept z youtube na fantastickú anjelskú tortu.
Potrebujeme:
6 vaječných bielkov
štipku soli
2 PL kryštálového cukru
1/4 ČL kyseliny citrónovej
2 PL práškového cukru
80 g hladkej múky
Na krém:
6 žĺtkov
150 g kryštálového cukru
1 g vanilínu
200 ml mlieka
1 PL hladkej múky
100 g masla
Na posyp:
bielu čokoládu
strúhaný kokos
Postup:
Na začiatku oddelíme žĺtky od bielkov.
Do malého hrnca pridáme žĺtky, cukor, vanilín a všetko spolu premiešame špachtľou.
Potom do zmesi pridáme mlieko, dôkladne zamiešame, pridáme múku, hrniec dáme na sporák a za tepla miešame, kým zmes nezhustne.
Krém nalejeme do misky, prekryjeme fóliou a necháme odstáť pri izbovej teplote.
Do misky pridáme bielky, štipku soli a mixérom rozšľaháme na penu.
Potom pridáme kyselinu citrónovú, cukor, mixérom zašľaháme a postupne preosejeme múku s práškovým cukrom. Všetko spolu premiešame.
Krém pridáme do formy na tortu vystlanej papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme 35-40 minút pri teplote 170°C.
Po vybratí z rúry necháme cesto vychladnúť, potom ho vyberieme z formy a odstránime papier.
Z cesta ručne ošúpeme vrchnú hnedú časť a vodorovne prekrojíme na polovicu.
V miske rozšľaháme mixérom maslo, postupne pridávame plnku a šľaháme.
Plnku vložíme do cukrárskeho vrecka (časť si odložíme) a nanášame ju na cesto.
Potom položíme druhú časť cesta, na vrch nanesieme zvyšok plnky, rozotrieme ju po celej ploche a po stranách.
Vrch posypeme kúskami bielej čokolády, na boky nanesieme kokos a vložíme na niekoľko hodín do chladničky.
Po vybratí môžeme úžasnú dobrotu servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: