plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento dezert je taký chutný, že ho pripravujem takmer každý deň: Neuveriteľne rýchly a jednoduchý recept!

Pripravte si doma mimoriadne jednoduchý vrstvený dezert s mandľami podľa nášho receptu.

U nás tento dezert chystám pri každej vhodnej príležitosti, moje deti si ho neskutočne obľúbili.

Odpaľované cesto a úžasne lahodný krém robí z tohoto dezertu pochúťku väčšiu ako veterník!

 

 

Fantastický recept z youtube kanála Lecker mit Sophie Mayer na lahodný dezert s mandľami.

Potrebujeme:

Na krém:

500 g mlieka

2 vajcia

150 g kryštálového cukru

20 g vanilkového cukru

60 g kukuričného škrobu

160 g masla

Na cesto:

 

 

3-4 vajcia

100 g mlieka

100 g vody

120 g hladkej múky

80 g masla

štipku soli

štipku kryštálového cukru

Na ozdobenie:

mandľové lupienky

Postup:

Do menšieho hrnca pridáme vajcia, cukor, vanilkový cukor, kukuričný škrob a metličkou vymiešame krém.

Potom postupne počas miešania pridávame mlieko.

 

 

Hrniec preložíme na sporák a za stáleho miešania varíme na strednom ohni, kým zmes nezhustne.

Potom hrniec preložíme do misky so studenou vodou a za občasného miešania necháme krém vychladnúť na izbovú teplotu.

 

 

Do rajnice pridáme zmäknuté maslo, cukor, soľ, mlieko a vodu.

Potom ju preložíme na sporák a za miešania varíme, kým sa maslo nerozpustí.

 

 

Potom počas varenia pridáme múku, špachtľou miešame, kým nám nevznikne husté cesto.

Cesto preložíme do misky, postupne pridáme a primiešame vajcia.

 

 

Cesto rozotrieme na silikónovú podložku alebo papier na pečenie.

Cesto rozdelíme na dvakrát, plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 10-15 minút pri teplote 200°C.

 

 

Cesto necháme vychladnúť, preložíme na seba, rukami potlačíme a nakrájame na 8 kusov (každé cesto na 4 kusy).

Zmäknuté maslo izbovej teploty vložíme do nádoby a mixérom šľaháme 5 minút.

 

 

Do masla postupne po dávkach zašľaháme krém.

Krém rozotrieme na cesto, prekryjeme ho ďalším cestom a opäť potrieme krémom.

 

 

Takto postupujeme pri všetkých vrstvách cesta, posledný kus cesta na vrchu ostane bez krému.

Boky dezertu potrieme zvyšným krémom a posypeme lúpanými mandľami.

 

 

Famózny dezert môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes