plny-hrniec_transparent_negativ.png

Málokto vie, že treba do zemiakových placiek pridať aj túto TAJNÚ prísadu: NIKDY nenasiaknu olejom a budú krásne chrumkavé!

Budú chrumkavé a nebudú zbytočne absorbovať tuk. 

Do cesta na zemiakové placky nalejeme 1 čajovú lyžičku octu. 

 

Foto: tjn

 

Nemusíte sa báť, že by ocot pokazil chuť placiek, pretože sa počas vyprážania jednoducho odparí.

Poskytne však vynikajúci účinok, ktorý zabráni tomu, aby placky nadmerne absorbovali olej.

Tento jednoduchý trik používajú tí najlepší kuchári.

 

Foto: pexels

 

Nielen ocot je dobrý spôsob, ako zabrániť tomu, aby sa vám zemiakové placky nasiakli tuk.

Namiesto octu môžete do zemiakovej hmoty pridať aj lyžičku čistej vodky.

Vďaka tomuto triku budú palacinky chrumkavejšie.

 

Foto: pixabay

 

Čo robiť, aby zemiakové placky nestmavli?

Zemiaky hneď po ošúpaní zalejte studenou vodou a na pár minút odstavte.

Potom ich osušte a nastrúhajte alebo rozmixujeme v mixéri.

Do cesta sa oplatí pridať aj trochu kyslej smotany.

 

Foto: tjn

 

Placky vďaka nej nestmavnú, vo vnútri budú jemnejšie a zvonku chrumkavé.

Na 1 kg zemiakov pridajte do cesta 2 lyžice smotany a poriadne premiešajte.

Nezabudnite tiež pridať do hmoty lyžičku octu alebo čistého alkoholu.

Na takto pripravených zemiakových plackách si určite pochutí každý.

Dobrú chuť!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn

1 2

Dnes najobľúbenejšie