Pripravte si doma fantastický sušienkovo-krémový dezert, ktorý vám chuťou vyrazí dych.
Recept je neskutočne rýchly a jednoduchý na prípravu, určite si ho okamžite zamilujete.
Úžasný recept z youtube kanála Cookrate – Cakes na fantastický sušienkový dezert.
Potrebujeme:
300 g mletých sušienok
150 g masla
300 g sušienok
300 g šľahačky
Na krém:
500 g šľahačky
400 g mascarpone
200 g práškového cukru
5 ml vanilkovej esencie
200 g nutelly
100 g horkej čokolády
50 g bielej čokolády
25 ml rastlinného oleja
Postup:
Sušienky prepolíme na polovicu.
Nanesieme šľahačku a prekryjeme ďalšou sušienkou.
Takto pripravené sušienky naukladáme vedľa seba po obvode do tortovej formy.
Do sušienkového prášku v miske pridáme roztopené maslo.
Premiešame lyžicou.
Sušienkové cesto pridáme do stredu formy a pritlačíme lyžicou.
Do misky pridáme mascarpone, cukor a mixérom rozšľaháme.
Potom pridáme vanilkovú esenciu, šľahačku.
Špachtľou vymiešame na krém.
Krém rozdelíme na dve časti v menších miskách.
Do jednej misky pridáme nutellu.
Dôkladne premiešame lyžicou.
Do stredu formy pridáme biely krém, rovnomerne ho zarovnáme.
Potom nanesieme nutellový krém.
Do misky pridáme bielu a horkú čokoládu, olej.
Vložíme ju na 2 minúty do mikrovlnky a metličkou dôkladne premiešame.
Čokoládový krém nalejeme na vrch dezertu a vložíme ho na dve hodiny do chladničky.
Po vybratí z chladničky môžeme servírovať.
Bonus:
Potrebujeme:
300 g jaffa sušienok s višňovou plnkou
1 kg tvarohu
150 g kryštálového cukru
10 g nastrúhanej citrónovej kôry
10 g vanilkového cukru
250 šľahačkovej smotany
15 g želatíny
160 g tmavej čokolády
100 g masla
50 g bielej čokolády
Postup:
Formu na tortu vystlanú papierom na pečenie vyplníme jaffa sušienkami (viď video).
Do väčšej misky s tvarohom, pridáme cukor, citrónovú kôru, vanilkový cukor, šľahačku a ručným mixérom rozšľaháme na krém.
Potom pridáme želatínu a opäť rozšľaháme.
Krém nalejeme do tortovej formy, rovnomerne ho zarovnáme a vložíme na hodinu do chladničky.
Do misky s nalámanou čokoládou pridáme zmäknuté maslo, vložíme na 2 minúty do mikrovlnky.
Potom premiešame, kým nám nevznikne riedky krém a ten nalejeme na vrch torty.
Na vrch naukladáme hobliny z bielej čokolády, vložíme na hodinu do chladničky a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: