Vynikajúce jedlo zo strúhaných zemiakov, šunky a vajíčka.
Ideálna rýchla večera podľa Essen Rezepte.
Potrebujeme:
4 zemiaky
4 vajcia
Jarná cibuľka
120 g šunky
Soľ
korenie podľa chuti
2 lyžice hl. múky
Olivový olej
Postup:
Zemiaky ošúpeme.
Nastrúhame nahrubo – napríklad pomocou škrabky.
Potom dáme takto pripravené zemiaky do studenej vody.
Necháme chvíľu máčať, aby sa vyplavil škrob.
Medzitým si nakrájame šunku.
Rovnako nakrájame aj zelenú cibuľku.
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky.
Žĺtky uložíme do misky, ktorú sme si vymastili olejom.
Zemiaky potom scedíme.
Pridáme bielky (nemusíte pridávať všetky 4, základom je, aby sa hmota pomocou nich spojila).
Pridáme aj šunku, cibuľku, múku, soľ, korenie a premiešame.
Na panvici zahrejeme olej.
Navrstvíme zemiakovú zmes tak, aby sme v strede spravili otvor.
Necháme chvíľu zapiecť.
Do stredu pridáme vaječný žĺtok.
Zapečieme z jednej strany.
Následne obrátime.
A necháme zapiecť aj z druhej strany.
Ak chcete tekutejšie žĺtko, nechajte najskôr zapiecť zemiakovú zmes.
Žĺtko pridajte až nakoniec, potom už neobracajte.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: