Ľahké a fantasticky lahodné kuracie rezne – chrumkavé a vynikajúce. Nevyprážajú sa a neobaľujú v klasickom trojobale, no napriek tomu chutia úžasne. Určite skúste, je to lahôdka.
Potrebujeme:
Kuracie rezne 500 g
2 citróny
2 lyžice domácej strúhanky
2 lyžice kukuričnej múky
Soľ, korenie, oregano, rozmarín
Olivový olej
Postup:
Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky. Zľahka osolíme. Plátky môžeme ešte naklepať.
Najskôr si pripravíme marinádu na mäso. Do misky vytlačíme šťavu z citrónov, pridáme lyžičku oleja, oregano a rozmarín.
Nechajte kurča marinovať asi jednu hodinu, zakryte plastovým obalom a vložte do chladničky.
Do misky nasypeme strúhanku a kukuričnú múku, mäso vyberieme z marinády a obalíme v sypkej zmesi.
Plech na pečenie vyložíme papierom a zľahka ho potrieme olejom.
Na plech uložíme obalené kuracie mäsko, pridáme soľ, koreniny a citróny nakrájané na plátky.
Vložte všetko do predhriatej rúry na 180 stupňov na asi 25 minút. Rezne sú zvonku krásne chrumkavé a vo vnútri jemné a lahodné. A tá úžasná vôňa v celom byte.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)