plny-hrniec_transparent_negativ.png

Stačí zrolovať a nakrájať: Už dlhé roky pečiem orechový závin na objednávku!

Pripravte si doma veľmi chutnú a na prípravu nenáročnú pochúťku k čaju z tých najjednoduchších a najdostupnejších surovín.

Neodolateľný orechový závin, ktorý je zvonku chrumkavý a vnútri mäkký.

 

 

Vynikajúci recept na fantastický domáci orechový závin z youtube kanála Курдская невестка.

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

200 g margarínu

štipku soli

10 g prášku do pečiva

50 g kryštálového cukru

1 vajce

200 ml kefíru alebo kyslej smotany

Na plnku:

 

 

250 g orechov mletých

vanilkový cukor podľa chuti

200 g kryštálového cukru

1 bielok

škoricu

Na potretie:

žĺtok

Postup:

Do hlbokej misy preosejeme múku.

Margarín obalíme v múke a nastrúhame na hrubom strúhadle.

 

 

Cesto ručne premiešame a do stredu spravíme jamku.

Nasypeme prášok do pečiva a zamiešame.

 

 

Ďalej nasypeme cukor a soľ.

Pridáme vajce, kefír a rukou vymiesime cesto, ktoré je mäkké a nelepí sa na ruky.

 

 

Cesto zabalíme do potravinového vrecka.

Vložíme na 20 minút do chladničky.

 

 

Na panvicu pridáme vlašské orechy.

Smažíme ich 3-4 minúty.

 

 

Osmažené orechy vložíme do vrecka a valčekom rozdrvíme.

Rozdrvené orechy vložíme do misky a pridáme cukor.

 

 

Ďalej pridáme škoricu a bielok.

Nasypeme vanilkový cukor a špachtľou dôkladne premiešame.

 

 

Cesto po vybratí z chladničky rozdelíme na dve časti.

Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenom stole.

 

 

Na rozvaľkané cesto nanesieme polovicu plnky a zrolujeme.

Rolku potrieme žĺtkom a nakrájame.

 

 

Rolky položíme na pomúčený plech.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 30-35 minút pri teplote 180°C.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes