Fantasticky aromatická hustá polievka z kuracieho mäsa a zeleniny, ktorá vás dokonale zasýti a zahreje počas chladných dní.
Túto polievkovú lahôdku pripravujeme často, pretože jej chuť nám všetkým učarovala a nevieme sa jej dojesť.
Luxusný recept na lahodnú kuraciu polievku z youtube kanála Ivana Dinulović Šerpica Recepty.
Potrebujeme:
cca 1 kg kuracieho mäsa (600 g čistého mäsa bez kostí)
200 g paštrnáku
200 g petržlenu
300 g mrkvy
400 g zemiakov
200 – 250 g cibule
100 g zeleru
1 strúčik cesnaku
150 g hrachu
1 bobkový list
petržlenovú vňať
soľ, korenie, vegetu (všetko podľa chuti)
Na zahustenie:
200 g kyslej smotany
1 vajce
šťavu z jedného citróna
100 g masla alebo rastlinného oleja
1 PL hladkej múky
Postup:
Na dno hlbokého hrnca naukladáme kuracie mäso.
Nalejeme vodu a dáme variť.
Všetku zeleninu ošúpeme.
Z hrnca počas varenia mäsa pomocou sitka odstránime penu.
Zeler, petržlen a paštrnák prekrojíme na polovicu.
Spolu s ostatnou zeleninou vložíme do hrnca.
Hrniec prikryjeme pokrievkou a varíme do mäkka.
Potom všetku zeleninu aj s mäsom vyberieme z hrnca a necháme vychladnúť.
V samostatnom hrnci roztopíme maslo.
Pridáme múku a počas miešania chvíľu osmažíme.
Potom pridáme trochu vývaru z mäsa a zeleniny.
Zeleninu (bez cibule) a mäso nakrájame na kocky a vložíme do hrnca so zápražkou.
Nalejeme zvyšok vývaru.
Hrniec postavíme na sporák a necháme variť 15 minút.
Dochutíme vegetou, soľou, korením a bobkovým listom.
Uvarenú cibuľu rozšľaháme tyčovým mixérom.
Pridáme do polievky.
Potom pridáme nasekanú petržlenovú vňať a necháme variť 15-20 minút.
Po uvarení zložíme hrniec zo sporáku.
V menšej miske zmiešame vajce, smotanu a citrónovú šťavu.
Zmes nalejeme do polievky, zamiešame a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: