Recept mám zo starej kuchárky, ktorú som si požičala od kamarátky.
Je to veľká dobrota a hlavne rýchla. Mňam!
Potrebujeme:
500 g zemiakov
250 g kyslej kapusty (alebo sladkej)
2 klobásy
150 g údeného bôčika alebo anglickej slaniny
1 cibuľa
soľ
korenie
rascu masť podľa potreby
Postup:
Cibuľu nakrájame na drobno.
Slaninu a klobásu na kúsky.
Zemiaky ošúpeme.
Nakrájané na kúsky.
Uvaríme so soľou a rascou do mäkka.
Cibuľku na kúsku masti opečieme do zlatista.
Pokrájanú kapustu mierne podlejeme a dusíme do mäkka.
Hotové ľahko dosladíme.
Medzitým opečieme slaninu alebo bôčik s klobásou do chrumkava.
Scedené zemiaky pridáme k opečenému bôčika.
Chvíľu spoločne opekáme.
Nakoniec prisypeme kapustu a spoločne prehrejeme.
Dochutíme korením, prípadne soľou.
A môžeme podávať.
Výborne chutí toto jedlo aj so zelenou cibuľkou a pálivou paprikou.
Ak nemáte kyslú kapustu, môžete robiť aj so sladkou kapustou, prípadne aj bez kapusty.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)