Nikdy by som neverila, že úžasnú Sacher tortu pripravím tak jednoducho. Je výborná a žne úspech na každej oslave.
Potrebujeme:
(16 porcií, príprava 30 minút, pečenie 60 minút )
Korpus:
6 ks vajec,
21 dag masla,
21 dag práškového cukru,
21 dag čokolády na varenie,
16,5 dag hladkej múky,
2 balíčky vanil. cukru,
1/2 balíčka prášku do pečiva,
Poleva:
10 dag čokolády na varenie (podľa možnosti čo najkvalitnejšej),
5 dkg masla
Postup:
Cukor, maslo a žĺtky vymiešame do peny, pridáme mierne roztopenú čokoládu a zamiešame.
Na záver pridáme preosiatu múku, do ktorej sme zamiešali prášok do pečiva.
Primiešame nie veľmi pevný sneh zo 6 bielkov.
Tortovú formu ( 24 cm) nevymazávame, vhodnejší je papier na pečenie.
Vkladá sa iba na dno nádoby.
Do takto pripravenej tortovej formy nalejeme zmes a vo vyhriatej rúre pečieme 1 hod. pri 180 stupňoch.
Rúru vypneme.
Tortu necháme ešte 10 min. v rúre.
Upečenú vychladnutú tortu rozrežeme na 2 (prípadne na 3 diely).
Natrieme horúcim marhuľovým lekvárom, spojíme a necháme do druhého dňa odpočívať.
Vrch torty potrieme čokoládovou polevou, ktorú pripravíme z 10 dag čokolády a 5 dag masla, rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Nesmie prejsť varom!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)