plny-hrniec_transparent_negativ.png

Táto rýchla TORTA pobláznila celú rodinu: BEZ PEČENIA, je lepšia ako zmrzlina!

Úžasná nepečená torta s bielou čokoládou a fantastickým krémom. Recept sme spracovali podľa návodu z youtube.

Potrebujeme:

formu s priemerom 24 cm

Na základ:

– 250 g sušienok

– 120 g rozpusteného masla

– štipka soli

Krém:

– 300 ml mlieka

– 1 polievková lyžica cukru

– Citrónová kôra

– 2 vajcia

– 1 polievková lyžica cukru

– 2 lyžice kukuričného škrobu

– vanilín

– 150 g bielej čokolády

– 300 ml smotany na šľahanie (nesladenej)

Na koniec:

– 70 ml smotany na šľahanie (nesladenej)

– 150 g bielej čokolády

– 500 jahôd

Postup:

Najskôr si pripravíme základ.

Rozdrvené sušienky zmiešame rozpusteným maslom a soľou.

Natlačíme do formy a dáme vychladiť.

Na krém si dáme variť mlieko s cukrom a citrónovou kôru.

V samostatnej miske rozšľaháme vajcia s cukrom a škrobom. Do tejto zmesi vmiešame vriacu mliečnu zmes a potom všetko spolu preložíme späť na plameň a uvaríme hustý puding.

Nakoniec pridáme aj nalámanú čokoládu a miešaním rozpustíme.

Prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme a spojíme s vychladnutým pudingom.

Po obvode formy uložíme plátky jahôd.

Krém navrstvíme na základňu.

Nakoniec si dáme na plameň smotanu a rozstíme v nej bielu čokoládu.

Nalejeme na vrch dezertu a dozdobíme jahodami.

Video návod:

 

Najlepšie recepty na dnes