Dnes sme pre Vás pripravili recept na Ruské pirohy z minerálnej vody. Sú veľmi mäkké a jemné, ale vôbec nie sú tuhé. Môžete ich pripraviť hneď, alebo dať zamraziť a uvariť inokedy. Sú vynikajúce.
Potrebujeme:
450 g hladkej múky (prípadne podľa potreby)
400 g zemiakov
200 ml minerálky
1 kus vajce
2 lyžice oleja
1 cibuľu
1 lyžička soli
Postup:
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v mierne osolenej vode, až kým nie sú pripravené. Potom sceďte vodu a pomocou pretláčadla ich pretlačte.
Cibuľu nakrájajte na malé kocky a osmažte na panvici v slnečnicovom oleji, až kým nebude zlatistá. Pridajte ho do zemiakov a všetko dôkladne premiešajte.
Na prípravu cesta zmiešajte múku s vajcom, soľou a dvoma lyžicami masla v hlbokej miske. Potom postupne pridávajte minerálnu vodu a mieste. Vypracujte elastické, pružné, prikryte ho a nechajte 15 – 20 minút pri izbovej teplote.
Cesto rozdeľte na niekoľko častí a každú rozvaľkajte na plát, nie hrubší ako 2-3 mm hrubé. Pomocou pohára alebo hrnčeka „vystrihnite“ krúžky cesta, na každý kúsok navrstvite zemiakovú náplň, a okraje spojte. Dajte pirohy na pomúčený povrch, aby sa zabránilo zlepeniu cesta.
Môžete uvariť hneď v osolenej vode, alebo dať zamraziť na neskôr.