Recept na rolované mäso, ktoré si v momente zailujete.
Recept naň som už rozdala celej rodine.
Potrebujeme:
1,5 kg karé bez kosti
Soľ
Korenie podľa chuti
1 kg mletého mäsa
3-4 rožky
Mlieko na namáčanie rožkov
2 surové vajcia
3 vajcia uvarené natvrdo
1 strúčik cesnaku
1 cibuľu
Omáčka:
1/2 masla
2-3 lyžice múky
Mlieko
2-3 lyžice kyslej smotany
100 g strúhaný syr + mlieko
Korenie podľa chuti
Postup:
Karé nakrájame na rovnako veľké plátky.
Prikryjeme potravinovou fóliou a dobre naklepeme, nakoniec osolíme z oboch strán a odložíme.
Plnka:
Rožky namočíme do mlieka alebo vody.
Dobre vyžmýkame a pridáme k mletému mäsu.
Pridáme aj dve vajcia, nakrájané a uvarené vajcia natvrdo, strúčik pretlačeného cesnaku, soľ a korenie.
Dobre premiešame.
Cibuľu nakrájame nadrobno.
Osmažíme na oleji a pridáme k mletému mäsu.
Na karé navrstvíme plnku a zavineme.
Uložíme vedľa seba do väčšieho vymasteného pekáča.
Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre na 170 stupňov aspoň 2-2,5 hodiny.
Medzitým si pripravíme bešamelovú omáčku.
Do panvice dáme polovicu masla a rozpustíme.
Pridáme 2-3 lyžice múky, dobre rozmiešame.
Pridáme aj také množstvo mlieka, aby bola omáčka bez hrudiek.
Ďalej pridáme 2-3 lyžice kyslej smotany a cca. 10 dkg strúhaného syra, ktorý rozpustíme spolu s trochou mlieka.
Všetko dobre premiešame, aby sme získali hmotu jemnej konzistencie.
Keď je mäso mäkké, odstránime alobal.
Mäso potrieme omáčkou a vložíme späť do rúry piecť aspoň na pol hodiny.
Hotovo, môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)