Výborný recept na slávnostný obed, ktorý robím namiesto rezňov v trojobale.
Stačí, ak mäsko zakryjete kapustou a dáte takto na panvicu.
Je to vynikajúce a už nepotrebujete chystať ani špeciálne prílohy.
Recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
bravčové mäso (panenka, karé, stehno) – 500 g
slanina – 300 g
syr (v recepte je použitý čedar) – 200 g
soľ – 5 g
čierne korenie – 4 g
kapusta – 500 g
vajcia – 2 kusy
múka hladká – 70 g
olej – 25 ml
Postup:
Pripravíme si kapustové lôžko:
Kapustu nastrúhame na strúhadle.
Vajcia rozbijeme a rozšľaháme.
Vajcia pridáme ku kapuste a premiešame.
Pridáme múku a opäť premiešame.
Ochutíme soľou a korením.
Z kapustovej hmoty vytvoríme na plechu 4 lôžka – v podstate tvoríme akési kapustové placky na plechu.
Teraz si pripravíme mäso:
Nakrájame ho na plátky.
Plátky by mali dostatočne veľké, aby sa dali preložiť na polovicu.
Plátky mäsa ešte rozklepeme a ochutíme soľou a korením.
Teraz si slaninku nakrájame na plátky a syr rovnako.
Syr a slaninu uložíme na jednu polovicu mäska a preložíme – vznikne mám akási kapsa.
Mäso uložíme na kapustové lôžko a prikryjeme zvyškom kapustovej hmoty.
Na panvicu zahrejeme olej alebo masť.
Mäso s kapustou preložíme na panvicu a pečieme z oboch strán dozlatista.
Podávame so zeleninovým šalátom, alebo prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: