Dnes vás naučím jeden z receptov, ktoré milujem najviac. Tieto rebierka robím takmer každý víkend, pretože sú veľmi chutné a ľahko ich pripravíte. Ak sa vám recept páči, určite ho zdieľajte so svojou rodinou a priateľmi.
Bravčové rebierka so zemiakmi
Potrebujeme:
Bravčové rebro (asi 1,5 kg)
dve polievkové lyžice sójovej omáčky
dve polievkové lyžice worcesterskej omáčky
polievková lyžica hrubozrnnej soli
Malé maslo (použijete ho na opekanie zemiakov)
Dve polievkové lyžice balzamikového octu
Najemno nasekané bylinky (aj keď sú voliteľné, táto ingrediencia dodáva receptu osobitý ráz)
Dve polievkové lyžice kečupu
dva veľké strúčiky cesnaku
Podľa chuti čierne korenie
Postup:
Deň vopred rebierka dochutíme všetkými prísadami okrem soli.
Na druhý deň soľ dobre rozotriete po rebrách.
Na plech alebo zapekaciu misu uložíme rebrá a zvyšnú omáčku nalejeme na vrch.
K rebierkam na plech pridáme aj zemiaky.
Tie taktiež ochutíme soľou a na vrch uložíme plátky masla.
Pečieme zakryté vo vyhriatej rúre na 200 stupňov asi 1 hodinu.
Potom odokryjeme a necháme zapiecť ešte 20 minút.
Ak máte hrubšie rebierka, pečte dlhšie – domäkka.
Prajeme vám dobrú chuť!:-)