plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasný koláč s penou – najlepší na svete: Pečiem ho aj na každú oslavu aj na svadby, taký je fantastický!

Výborný dezert ku kávičke, aj na rodinné oslavy.

Je prekvapivo jednoduchý a pritom vyzerá aj chutí ako z luxusnej cukrárne.

 

 

Potrebujeme:

Žltá piškóta:

8 žĺtkov

250 g masla

240 g kr. cukru

6 polievkových lyžíc vody

Štipka soli

1/2 prášku do pečiva

280 g hladkej múky

Pena:

 

 

8 vaječných bielkov

320 g kr. cukru

1 čajová lyžička kukuričného škrobu

trochu soli

1 lyžica citrónovej šťavy

Krém:

 

 

500 g malín

800 ml šťavy (pomarančová)

2 vanilkové pudingy

2 polievkové lyžice kukuričného škrobu

4-5 polievkových lyžíc cukru

Na vrch:

1000 ml sladkej kyslej smotany na šľahanie

4 lyžice cukru

Postup:

 

 

Na úvod: Ak sú vaše maliny zmrazené, znížte množstvo šťavy o pár lyžíc, aby to nebolo príliš riedke.

Ak si všimnete, že sú maliny veľmi vodnaté, môžete pridať viac kukuričného škrobu.

Na piškótu vyšľaháme maslo s cukrom do peny.

 

 

Postupne pridáme žĺtky, vodu a nakoniec vmiešame aj preosiatu múku s ostatnými sypkými prísadami.

Navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh.

 

 

Do snehu počas šľahania pridáme aj soľ, škrob a nakoniec citrónovú šťavu. Sneh navrstvíme na piškótu.

Pečieme pri teplote 180 stupňov v predhriatej rúre asi 25 minút.

Ovocnú šťavu zmiešame so škrobom a dáme variť na plameň.

 

 

V troche šťavy, ktorú sme si odliali rozmiešame dva pudingy, pridáme do  šťavy na plameni.

Vmiešame aj maliny a necháme v pudingu rozvariť.

Upečený plát rozdelíme na dve polovice.

 

 

Na jednu natrieme malinový krém a šľahačku, ktorú sme si vyšľahali zo smotany a cukru.

Prikryjeme druhým plátom cesta – bielková časť je na vrchu.

 

 

Posypeme cukrom a podávame vychaldené.

Video návod:

 

https://youtu.be/2xKYm6_NLmg

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes