plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pudingové LIEVANCE chutia 100-krát lepšie ako tie klasické: Len pár prísad a 10 minút prípravy a VÝSLEDOK je úžasný!

Pridanie pudingového prášku posúva lievance na novú úroveň.

Pridanie pudingového prášku posúva lievance na novú úroveň.

 

 

Vyskúšajte to aj vy a tento recept sa stane vašim obľúbeným.

Hoci som bola zvyknutá robiť lievance podľa klasického receptu s droždím, teraz je mojím favoritom jednznačne táto blesková vezria.

 

 

Celé tajomstvo spočíva v pridaní pudingu. Skúste si pripraviť pudingové palacinky a zamilujete si ich od prvého zahryznutia.

Prečo sa oplatí pridať puding do palaciniek?

V kuchárskych knihách a na internete sa recepty na lievance z roka na rok množia v desiatkach rôznych verzií, no tie pudingové sú jednoznačne najjednoduchšia a najchutnejšia verzia.

 

 

Pridaním pudingového prášku majú palacinky oveľa jemnejšiu textúru a krásnu vôňu.

Na palacinky sa zvykne používať vanilkový alebo smotanový puding, no nič vám nebráni použiť aj iné varianty (jahodový, malinový, čokoládový….).

Ja som ich vyskúšala aj s kokosovým pudingovým práškom a boli naozaj fatastické.

 

 

Okrem pudingového prášku sa oplatí pridať aj perlivú vodu, vďaka ktorej budú lievance ešte viac nadýchané. Takto pripravené cesto sa po vyprážaní stane ľahkým ako obláčik a doslova sa rozplynie v ústach.

Jednoduchý recept na pudingové lievance

 

 

Potrebujeme:

200 g pšeničnej hladkej múky

2 lyžice prášku do pečiva

20 g krupicového cukru + trochu na ozdobu

1 vrecúško pudingu vo vašej obľúbenej príchuti

4 vajcia

pol pohára mlieka

pol pohára sýtenej vody

olej na vyprážanie

Ďalej (voliteľné):

 

 

Práškový cukor na posypanie

Šľahačka

Tvaroh

Čerstvé ovocie

Nastrúhaná čokoláda

Postup:

 

 

Do misy preosejeme múku a pridáme prášok do pečiva a puding.

Potom k suchým ingredienciám pridáme vajcia.

 

 

Postupne prilievame mlieko a perlivú vodu.

Všetko dôkladne vymiešame na jednotné cesto bez hrudiek.

 

 

Do rozpáleného oleja lyžicou vkladáme cesto a opekáme palacinky z oboch strán dozlatista.

Hotové palacinky dáme na papierovú utierku, aby z nich odsal prebytočný tuk.

 

 

 

Podávame posypané práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes