Pridanie pudingového prášku posúva lievance na novú úroveň.
Vyskúšajte to aj vy a tento recept sa stane vašim obľúbeným.
Hoci som bola zvyknutá robiť lievance podľa klasického receptu s droždím, teraz je mojím favoritom jednznačne táto blesková vezria.
Celé tajomstvo spočíva v pridaní pudingu. Skúste si pripraviť pudingové palacinky a zamilujete si ich od prvého zahryznutia.
Prečo sa oplatí pridať puding do palaciniek?
V kuchárskych knihách a na internete sa recepty na lievance z roka na rok množia v desiatkach rôznych verzií, no tie pudingové sú jednoznačne najjednoduchšia a najchutnejšia verzia.
Pridaním pudingového prášku majú palacinky oveľa jemnejšiu textúru a krásnu vôňu.
Na palacinky sa zvykne používať vanilkový alebo smotanový puding, no nič vám nebráni použiť aj iné varianty (jahodový, malinový, čokoládový….).
Ja som ich vyskúšala aj s kokosovým pudingovým práškom a boli naozaj fatastické.
Okrem pudingového prášku sa oplatí pridať aj perlivú vodu, vďaka ktorej budú lievance ešte viac nadýchané. Takto pripravené cesto sa po vyprážaní stane ľahkým ako obláčik a doslova sa rozplynie v ústach.
Jednoduchý recept na pudingové lievance
Potrebujeme:
200 g pšeničnej hladkej múky
2 lyžice prášku do pečiva
20 g krupicového cukru + trochu na ozdobu
1 vrecúško pudingu vo vašej obľúbenej príchuti
4 vajcia
pol pohára mlieka
pol pohára sýtenej vody
olej na vyprážanie
Ďalej (voliteľné):
Práškový cukor na posypanie
Šľahačka
Tvaroh
Čerstvé ovocie
Nastrúhaná čokoláda
Postup:
Do misy preosejeme múku a pridáme prášok do pečiva a puding.
Potom k suchým ingredienciám pridáme vajcia.
Postupne prilievame mlieko a perlivú vodu.
Všetko dôkladne vymiešame na jednotné cesto bez hrudiek.
Do rozpáleného oleja lyžicou vkladáme cesto a opekáme palacinky z oboch strán dozlatista.
Hotové palacinky dáme na papierovú utierku, aby z nich odsal prebytočný tuk.
Podávame posypané práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)