plny-hrniec_transparent_negativ.png

Odteraz robím bábovku už LEN takto: Pečie sa s plnkou, rodina sa nevie dočkať prvého sústa!

Táto plnená čokoládová bábovka sa stane aj u vás doma hitom!

Lahodná chuť čokoládového cesta a plnky sa rozplýva na jazyku.

Milujú ju malí, aj veľkí a ocení ju každá návšteva.

 

 

Vyskúšajte tento recept z youtube kanála Naša kuchyňa s Normou Vieirou.

Potrebujeme:

Objem použitej šálky = 240 ml

Forma na bábovku = 22 cm

Na cesto:

2 šálky hladkej múky

1 šálku kryštálového cukru

štipku soli

50 ml rastlinného oleja

3 vajcia

1/2 šálky kakaa

1 balíček prášku do pečiva

200 g kyslej smotany

Na plnku:

395 g kondenzovaného mlieka

50 g strúhaného kokosu

1 PL masla

Postup:

Ako prvé začneme prípravou plnky.

Do hrnca si nalejeme kondenzované mlieko, pridáme kokos a lyžicu masla.

 

 

Všetky ingrediencie dobre premiešame a na miernom ohni za stáleho miešania varíme, kým sa hmota nezačne odlepovať od stien hrnca.

Plnku preložíme do samostatnej nádoby, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.

Teraz prejdeme k príprave cesta. 

 

 

Do misky si rozbijeme vajcia, pridáme štipku soli, hrnček cukru, nalejeme olej a všetko dobre metličkou vypracujeme asi 1 – 2 minúty.

Teraz pridáme 2 hrnčeky preosiatej múky a následne aj kakao.

 

 

Miešame metličkou asi 1 minútu, kým nevznikne homogénne cesto.

 

 

V tejto fáze zapracujeme smotanu a cesto miešame asi 1 minútu.

 

 

Nakoniec ostáva ešte primiešať kypriaci prášok do pečiva.

 

 

Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a na vrch navrstvíme kôpky plnky, ktorú sme si pripravili ešte na začiatku.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 40 minút. 

 

 

Hotovú bábovku necháme vychladnúť, vyklopíme pomocou taniera a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

 

 

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes