Výborný dezert bez pečenia, ulahodí malým aj veľkým maškrtníkom.
Potrebujeme:
400 g maslových sušienok
300 g nutelly
550 ml šľahačkovej smotany
250 g macarpone
3 PL kryštálového cukru
3 PL masla
2 hrnčeky sušeného mlieka
100 g lieskových orieškov
1/3 pohára mlieka
2 ČL vanilkového cukru
1 PL práškového cukru
100 g mliečnej čokolády
100 g tmavej čokolády
250 ml šľahačkovej smotany
50 g lieskových orieškov
kakao na posýpku
Postup:
Všetky lieskovce si vysypeme na plech a rozdelíme na polovicu. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov asi na 8-10 minút, potom ich nechajte úplne vychladnúť.
Pripravte si cesto. V hrnci zohrejeme 250 ml šľahačky s 3 PL kryštálového cukru, maslom, sušeným mliekom. Vznikne vám niečo ako puding, neľakajte sa toho a len stále miešajte – zmes by sa mala ohrievať asi 10 minút. Potom zmes nechajte vychladnúť pri izbovej teplote. Budete tuhšia, ale to je správne.
Pekáč alebo formu s rozmermi cca 25×30 cm vyložíme papierom na pečenie a na dno dajte vrstvu sušienok, ktoré jemne pokropte mliekom. Na ne natrite nutellu, ktorú ste si predtým samostatne roztopili v mikrovlnke alebo v hrnci. Na nutellu dajte opäť vrstvu sušienok a opäť ich pokropte mliekom.
Pomelieme 100g lieskovcov. Do inej misky si dáme mascarpone a prešľaháme ho na strednej rýchlosti, k nemu po častiach pridávame mliečnu zmes a zakaždým prešľaháme. Nakoniec pridáme aj pomleté lieskovce. Zvyšnú smotanu – teda 300ml vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme do zmesi krému a ešte raz prešľaháme na strednej rýchlosti. Krém nanesieme na sušienky a zarovnáme. Na ne položíme ďalšiu vrstvu sušienok, tie už ale nenamáčajte.
https://youtu.be/jQEJu3FoTBE