Už ste skúsili pizzu z cukety?
Je vynikajúca, ľahká a hotová za pol hodinky.
Nápad sme našli na kanáli Вкусные Рецепты от Аллы.
Potrebujeme:
Cuketa – 650 g
Paradajky – 300 g
Tvrdý syr – 150 g
Vajcia – 3 ks
Kyslá smotana – 2 lyžice
Múka hladká – 5 lyžíc
Čerstvé bylinky podľa chuti
Talianske bylinky – 1 lyžička (alebo suchý kôpor)
Sušený cesnak – 0,5 lyžičky (alebo čerstvý)
Postup:
Cuketu umyjeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
Nastrúhame aj syr.
Paradajky nakrájame na plátky.
Z cukety vytlačíme tekutinu.
Pridáme k nej 3 vajíčka.
Pridáme soľ, cesnak a talianske bylinky.
Najemno nasekáme petržlenovú vňať a vmiešame do cuketovej zmesi,
Pridáme aj kyslú smotanu.
A nakoniec múku – ak sa vám zmes aj po pridaní múky zdá príliš vodnatá, pridajte ešte lyžicu múky.
Dobre premiešame.
Plech vyložíme papierom na pečenie a vymastíme olejom.
Na plech navrstvíme cesto a uhladíme.
Posypeme strúhaným syrom.
Uložíme plátky paradajok.
Ochutíme soľou a korením.
Pečieme 30-35 minút v predhriatej rúre na 200 stupňov.
Sledujeme, kým nie je zelenina hotová, pretože každá rúra je iná.
Video návod nájdete TU.