Dlho som hľadala recept na najlepšie palacinkové cesto, ktoré je nadýchané, jemné, ale zároveň sa nelepí a je vláčne. A konečne som ho našla. Najlepšie palacinky bez lepenia a sú fantasticky chutné. Ja cukor do cesta nedávam, ale môžete pridať podľa chuti, dajú sa robiť aj na slano. A aké je tajomstvo? Dodržať pomer 3:2:1 a pridať do cesta vodu!
Potrebujeme:
3 dcl mlieka
2 dcl vody
1 dcl oleja
2 vajcia
20 dkg hladkej múky
Štipka soli
Voliteľné cukor
Postup:
Všetky prísady si rozmiešame na hladké cestíčko. Panvicu zľahka potrieme len pri prvej palacinke, ostatné už pečieme na sucho. Panvica musí byť vždy dobre rozohriata. Palacinky sú výborné, jemné, nadýchané a nelepia sa.