Vynikajúci dezert s rýchlou a jednoduchou prípravou. Navyše, vláčne cesto neobsahuje žiadnu múku.
Potrebujeme:
4 vajcia
4 lyžice kryštálového cukru
1 bal. vanilkového cukru
50 g mletých vlašských orechov
200 g kyslej smotany
Práškový cukor alebo med – podľa chuti
Postup:
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh do ktorého postupne vmiešame kryštálový a vanilkový cukor. V miske rozmiešame vidličkou žĺtky a opatrne vmiešame do snehu. Rovnako vmiešame aj mleté orechy.
Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Na papier rovnomerne navrstvíme cesto a uhladíme tak, aby sme získali tenkú rovnomernú vrstvu.
Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 12-15 minút.
Po upečení hneď odstránime papier. Môže sa stať, že papier sa bude veľmi lepiť a preto si môžeme pomôcť vlhkou utierkou, ktorou prikryjeme papier a o pár minút by sa mal jednoducho odlepiť od cesta.
Kyslú smotanu zmiešame s práškovým cukrom alebo medom a rovnomerne navrstvíme na cesto. Cesto opatrene zrolujeme a vložíme do chladničky stuhnúť.
Roládu môžeme posypať práškovým cukrom alebo čokoládovými hoblankami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: pekarica-suzyca