plny-hrniec_transparent_negativ.png

Orechovo-smotanová roláda bez múky

Vynikajúci dezert s rýchlou a jednoduchou prípravou. Navyše, vláčne cesto neobsahuje žiadnu múku.

Vynikajúci dezert s rýchlou a jednoduchou prípravou. Navyše, vláčne cesto neobsahuje žiadnu múku.

Potrebujeme:

4 vajcia

4 lyžice kryštálového cukru

1 bal. vanilkového cukru

50 g mletých vlašských orechov

200 g kyslej smotany

Práškový cukor alebo med – podľa chuti

Postup:

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh do ktorého postupne vmiešame kryštálový a vanilkový cukor. V miske rozmiešame vidličkou žĺtky a opatrne vmiešame do snehu. Rovnako vmiešame aj mleté orechy.

Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Na papier rovnomerne navrstvíme cesto a uhladíme tak, aby sme získali tenkú rovnomernú vrstvu.

Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 12-15 minút.

Po upečení hneď odstránime papier. Môže sa stať, že papier sa bude veľmi lepiť a preto si môžeme pomôcť vlhkou utierkou, ktorou prikryjeme papier a o pár minút by sa mal jednoducho odlepiť od cesta.

Kyslú smotanu zmiešame s práškovým cukrom alebo medom a rovnomerne navrstvíme na cesto. Cesto opatrene zrolujeme a vložíme do chladničky stuhnúť.

Roládu môžeme posypať práškovým cukrom alebo čokoládovými hoblankami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: pekarica-suzyca

Najlepšie recepty na dnes