plny-hrniec_transparent_negativ.png

Odkedy som upiekla piškótu s VRIACOU VODOU, nerobím ju inak: Úžasne jemná a nadýchaná!

Pridajte to do cesta na piškótu a bude neskutočne dobrá!

Dobrá piškóta je taká, ktorá je elastická, nakysnutá a mäkká.

 

 

Tento efekt dosiahnete pomocou šikovného triku. Počas prípravy pridajte do cesta vriacu vodu.

Unikátny recept na dokonalú piškótu z portálu newsy.gotujmy.

Najjemnejšia piškóta, ktoré nespadne

Čaká vás veľká rodinná oslava a chceli by ste na ňu objednať tortu?

Stačí si pozrieť ceny kupovaných dezertov, aby ste sa rýchlo rozhodli pripraviť si tortu ju sami.

 

 

K tomu musíte samozrejme pripraviť piškótu, ktorá je základom torty.

Mala by byť primerane vláčna, nie však prehnane mokrá a mäkká, s príjemnou chuťou, no nie presladená.

Na dosiahnutie tohoto ciela budete potrebovať náš recept na piškótu s vriacou vodou.

 

Ako pripraviť piškótu s vriacou vodou?

Piškóta z cesta s vriacou vodou je spôsob, ako pripraviť ľahkú a vlhkú piškótu – ako stvorenú na tortu.

Ako ste sa už isto dovtípili, počas prípravy je potrebné pridať trochu vriacej vody.

 

 

Horúca voda cesto krásne vykysne, zmäkne a po upečení rozhodne nie je suché.

Nižšie v článku sa dozviete, ako takúto piškótu pripraviť.

Na piškótu potrebujeme:

300 g hladkej múky

250 g kryštálového cukru

250 ml mlieka

200 ml horúcej vody

120 ml rastlinného oleja

4 vajcia

1 ČL sódy bikarbóny

1 PL octu

štipku soli

Postup:

Na začiatku uvaríme 200 ml vody. Do misky nasypeme cukor.

Pridáme vajcia, štipku soli a vyšľaháme.

 

 

Nie príliš dlho – len toľko, aby sa ingrediencie spojili.

Do vaječnej zmesi nalejeme olej a mlieko a znovu premiešame.

Pridáme preosiatu múku so sódou bikarbónou a šľaháme pri nízkej rýchlosti, kým sa ingrediencie nespoja.

Na konci šľahania pridáme ocot a vriacu vodu. Zmes krátko premiešame.

Tortovú formu s priemerom 25 cm vystelieme papierom na pečenie.

 

 

Do formy nalejeme cesto a vložíme do rúry predhriatej na 150°C:

Pečieme 35-40 minút (horný/spodný ohrev).

Keď cesto vychladne, vyložíme ho z formy a položíme na mriežku.

Takto ho necháme, kým úplne nevychladne.

Hotovú piškótu teraz jednoducho pozdĺžne rozrežeme a môžeme ozdobiť krémom podľa vlastného výberu.

Takto pripravená piškóta sa výborne hodí na domáce torty alebo jednoduché poschodové torty.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes