Jednoduchý spôsob prípravy cuketových lodičiek, ktoré potešia každého.
Fantastický diétny recept, ktorý sa hodí ako chutná večera.
Výnimočný recept na najchutnejšie cuketové lodičky z youtube kanála Herzhafte Rezepte.
Potrebujeme:
1 cibuľu
1 kg mletého mäsa
3 cukety
3 zemiaky
50 g syra
5-6 PL jogurtu
4 PL rastlinného oleja
soľ
mleté čierne korenie
muškátový oriešok
taliansku bylinnú zmes
1/2 ČL provensálskych bylín
petržlenovú vňať
2 jarné cibuľky
1 PL kečupu
2 strúčiky cesnaku
1/2 ČL soli
1/2 ČL mletého čierneho korenia
1/2 ČL provensálskych bylín
2 PL rastlinného oleja
kôpor
Postup:
Na začiatku nakrájame cibuľu.
Do misky pridáme mleté mäso a nakrájanú cibuľu.
Pridáme soľ, talianske bylinky, muškátový oriešok a čierne korenie.
Rukou dobre premiešame.
Do samostatnej misky pridáme jogurt.
Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Ďalej pridáme nakrájanú cibuľku, kečup a dobre premiešame.
V malej miske zmiešame soľ, čierne korenie, provensálske bylinky a olej.
Z cukety odrežeme stonku a prekrojíme na polovicu.
Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
Cukety potrieme zmesou oleja a bylín.
Potom rozložíme mäsovú zmes.
Vrch potrieme jogurtovou omáčkou.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180°C 45 minút.
Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame a vložíme do misky.
Zemiaky posolíme a posypeme čiernym korením.
Pridáme nastrúhaný cesnak.
Nalejeme olej a rukou premiešame.
Zapekaciu formu vymastíme maslom a poukladáme zemiaky.
Zemiaky posypeme nastrúhaným syrom.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 15 minút pri teplote 200°C.
Po pätnástich minútach otočíme zemiaky na druhú stranu, posypeme syrom a pečieme ďalších 15 minút pri teplote 200°C.
Po upečení posypeme zemiaky nasekaným kôprom a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: