Jedlo je chrumkavé a plné chuti, obsahuje slaninu, vďaka čomu je jeho textúra ešte zaujímavejšia.
Chutia jedinčene a práve preto si získali obľubu po celom svete.
Nikto neprejde ľahostajne okolo českých zemiakových placiek, obohatených o škrob, slaninu a ochutených majoránom a cesnakom.
Vynikajúci recept na najchutnejšie zemiakové placky z portálu smakosze.
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
2 veľké vajcia
125 ml mlieka
200 g slaniny
150 g zemiakového škrobu
1 strúčik cesnaku
1-2 PL majoránu
soľ
korenie podľa chuti
bravčovú masť na vyprážanie
2 PL kukuričného škrobu (v prípade potreby)
Postup:
Na začiatku ošúpeme a umyjeme zemiaky.
Nastrúhame ich na jemno priamo do veľkej misy.
Pridáme vajcia.
Pridáme aj jednu polievkovú lyžicu múky.
Potom pridáme na kocky nakrájanú slaninu.
Všetko dochutíme majoránom a ingrediencie jemne premiešame.
Cesto necháme odstáť 3-4 minúty.
Pridáme nasekaný cesnak.
Nalejeme mlieko.
Potom, ak hmota stále nie je veľmi kompaktná, pridáme 3 polievkové lyžice zemiakového škrobu.
Pokračujeme v miešaní.
aAk je v miske stále veľa tekutiny, pridáme ďalšie 2 lyžice kukuričného škrobu.
Na panvici roztopíme masť.
Cesto preložíme na panvicu a vytvarujeme placky.
Smažíme na miernom ohni niekoľko minút z každej strany.
Na záver by mali byť české zemiakové placky jemne opečené.
Servírujeme s kyslou kapustou alebo kyslou smotanou.
Prajeme vám dobrú chuť!