plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neuveríte, čo Česi pridávajú do zemiakových placiek: Sú 100-krát lepšie ako bežné placky!

Jedlo je chrumkavé a plné chuti, obsahuje slaninu, vďaka čomu je jeho textúra ešte zaujímavejšia.

Chutia jedinčene a práve preto si získali obľubu po celom svete.

 

 

Nikto neprejde ľahostajne okolo českých zemiakových placiek, obohatených o škrob, slaninu a ochutených majoránom a cesnakom.

 

 

Vynikajúci recept na najchutnejšie zemiakové placky z portálu smakosze.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

2 veľké vajcia

125 ml mlieka

200 g slaniny

150 g zemiakového škrobu

1 strúčik cesnaku

1-2 PL majoránu

soľ

korenie podľa chuti

bravčovú masť na vyprážanie

2 PL kukuričného škrobu (v prípade potreby)

 

Postup:

 

 

Na začiatku ošúpeme a umyjeme zemiaky.

Nastrúhame ich na jemno priamo do veľkej misy.

 

 

Pridáme vajcia.

Pridáme aj jednu polievkovú lyžicu múky.

Potom pridáme na kocky nakrájanú slaninu.

 

 

Všetko dochutíme majoránom a ingrediencie jemne premiešame.

Cesto necháme odstáť 3-4 minúty.

 

 

Pridáme nasekaný cesnak.

Nalejeme mlieko.

Potom, ak hmota stále nie je veľmi kompaktná, pridáme 3 polievkové lyžice zemiakového škrobu.

 

 

Pokračujeme v miešaní.

aAk je v miske stále veľa tekutiny, pridáme ďalšie 2 lyžice kukuričného škrobu.

Na panvici roztopíme masť.

 

 

Cesto preložíme na panvicu a vytvarujeme placky.

Smažíme na miernom ohni niekoľko minút z každej strany.

 

 

Na záver by mali byť české zemiakové placky jemne opečené.

Servírujeme s kyslou kapustou alebo kyslou smotanou.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes