Milujem klasický zákusok Oblíž prst, ale do tejto nepečenej verzie som sa zamilovala na prvé ochutnanie.
Recept mám od našej kaderníčky a tak úžasne chutil, že hneď večer som si doma urobila za celý plech.
Bol preč za 5 minút!
Potrebujeme:
250 g rozdrvených sušienok
500 g gaštanového pyré
10 ml rumovej arómy
50 g masla
Na krém:
1 bal. vanilkového pudingu
400 ml mlieka
200 ml masla alebo margarínu
100 g práškového cukru
500 ml smotany na šľahanie 33%
2 bal. vanilkového cukru
1 bal. stužovaču do šľahačky
Na ozdobu:
Čokoládu nastrúhanú na hoblinky
Postup:
Sušienky zmiešame s gaštanovým pyré, arómou a roztopeným maslom.
Vypracujeme jednotnú hmotu.
Sušienkové cesto teraz navrstvíme do papierom vyloženej formy.
Hmotu poriadne zaltačte.
Z mlieka a pudingu uvaríme hustý puding.
Necháme vychladnúť.
Medzitým si zmäknuté maslo našľaháme s práškovým cukrom.
Maslovú hmotu po lyžičkách vmiešame do vychladnutého pudingu.
Ešte dôkladne prešľaháme, aby nám vznikol hladký krém.
Smotanu ušľaháme s vanilkovým cukrom a stužovačom.
Na cesto navrstvíme pudingový krém.
Na krém navrstvíme ušľahanú šľahačku.
Nakoniec ozdobíme čokoládovými hoblankami.
Podávame vychladené (u nás musím vždy pripravovať navečer, inak by sa zjedol hneď :-))
Prajeme vám dobrú chuť! :-)