Z tohto receptu na tortu budete nadšení!
Žiadne pečenie a vyzerá, ako z cukrárne.
Všetci hostia pýtajú recept, pretože je jednoduchá na prípravu a chutí naozaj skvele.
Navyše sa môžete inšpirovať skvelým nápadom na zdobenie.
Podľa tohto receptu z youtube ju zvládnete aj vy.
Potrebujeme:
1 konzerva zaváraných broskýň
180 g sušienok
60 g kokosového oleja
2 PL kakaa
14 g agar prášku (prírodná želatína)
200 g mrazených čerešní
300 g čerešňovej šťavy
veľkosť formy 19 cm
Postup:
Sušienky vložíme do mixéra.
Rozomelieme na prášok.
Potom pridáme kakao, rozpustený kokosový olej.
Dobre premiešame.
Pomocou pohára utlačíme do formy.
Lyžicou uhladíme povrch.
Broskyne vyberieme z konzervy.
Nakrájame na mesiačiky.
Anaukladáme na vrch sušienkového cesta.
Broskyňový sirup zlejeme do hrnca, pridáme 7 g agaru.
Dobre premiešame.
Zahrievame, kým hmota nezhustne.
Čerešne si opláchneme v studenej vode.
Utrieme pomocou kuchynských utierok.
Naukladáme ich navrch.
Čerešňovú šťavu si nalejeme do hrnca, pridáme 7 g agaru a zahrievame tak isto ako broskyňovú šťavu, kým hmota nezhustne.
Necháme mierne vychladnúť a potom hmotou zalejeme čerešne vo forme.
TIP:
Ak chcete na povrch vytvoriť ozdobný dekor, vystrihnite si kruh z bublinkovej fólie a položte ho na vrch.
Po stuhnutí želatínovej vrstvy, ju dáte dolu.
Na želatíne ostane dierkovaný vzor.
Teraz vložíme dezert na 30 minút do chladničky.
Hotovo.
Dobrú chuť!
Video návod: